LERKENDAL (Eurosport.no):
Mot Vålerenga på mandag stilte Rosenborg med en ellever der snittalderen var over 28 år gammel. Til sammenligning har for eksempel Bodø/Glimt ligget på en gjennomsnittlig spilleralder på 24,5.
Åge Hareide nekter å se på det som noe negativt når Eurosport konfronterer han med tallene etter midtukens trening på Lerkendal.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– 28 år er den ideelle snittalderen du kan ha på et lag. De fleste gode lag har den snittalderen.

– Får det ikke til å fungere

Hareide hadde et tydelig forberedt svar på spørsmålet og snakker mer enn gjerne om Rosenborgs spillerstall også. Den skal på papiret være en av de bedre i Eliteserien.
– Det kan godt hende et lag som oss har en god stall, men man må få spillerne til å fungere. Akkurat nå får vi det ikke til å fungere, det kan man vel si.
Enkelte har også hevdet at tross Glimts suverene sesong, er det fortsatt RBK som på papiret har den sterkeste stallen.
– Akkurat nå har vi ikke det. Det må vi være helt ærlige på. På papiret er jo én ting, så er det jo å få det ut i praksis også da. Vi ønsker å opptre profesjonelt og avslutte sesongen med gode kamper, legger Per Ciljan Skjelbred til.

De eldre kjenner på det

En annen ringrev støtter Skjelbreds utsagn.
– Det er vanskelig å stå her og si at vi har de beste spillerne. Fotball er et lagspill, og skal du få de beste spillerne til å fungere så må man gjøre hverandre gode, sier Tore Reginiussen.
– Der er vi ikke ennå, men vi jobber hardt med det. Det har vært store utskiftninger de siste årene, og noen ganger tar ting litt tid.
Markus Henriksen frykter å gå glipp av både topp tre og fire.
– Den klubben her skal kjempe om tittelen hver sesong, og når vi ikke klarer det så er det veldig skuffende. Om vi i tillegg skulle gå glipp av medalje er det enda mer skuffende. Får vi ikke Europa-spill så har vi hatt en veldig dårlig sesong.
– Det er utrolig viktig å avslutte den sesongen her med stil. Vi må fikse det vi ønsker å spille for neste år også, nemlig Europa.
Se intervju med Hareide etter seieren mot Mjøndalen her:

Europa-drømmen lever: – Tror rivaliseringen mellom Molde og RBK ble skapt av meg

Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10