• Følg Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Haugesund - Sarpsborg 08 2 - 0
Haugesund jaktet på viktige poeng for å unngå og for alvor havne i nedrykksstriden da de tok imot Sarpsborg 08 på Haugesund Stadion.
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26
Sarpsborg 08 hadde ikke sluppet inn mål på de fire siste kampene, Haugesund kom fra et 1-5 tap mot Start og hadde sluppet inn13 mål på sine fire siste kamper.
Da var det kanskje ikke så rart at Haugesund måtte ha hjelp fra gjestene til å score. Da Sarpsborg slapp inn sitt første baklengsmål siden 30. august, var det lagets egne Gaute Vetti som var sist på ballen.
– Det er sånn som jeg er klar over at kan skje når jeg står på 1. stolpe, men det er fryktelig dårlig at det skjer. Jeg sklir akkurat i det jeg hopper opp, så det er fryktelig kjipt, sa Gaute Vetti etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Keepertabbe da Sarpsborg 08 tapte mot Haugesund

Selvmål etter corner

Det var ingen av lagene som spilte stor fotball i åpningsminuttene på Haugesund stadion. Bortelaget kom til kampens første sjanse da det var gått 16 minutter.
Da ble ballen lagt inn fra høyre, den traff Guillermo Molins som ble stående alene og fikk god tid til å styre ballen mot mål med hodet. Helge Sandvik i hjemmelagets mål var nede og plukket ballen, men sjansen burde nok vært utnyttet bedre.
– Vi gjør en ganske dårlig innsats, eller i alle fall ikke veldig bra. Vi har jo intensjoner i vårt spill, men vi skaper ekstremt lite målsjanser og vi bør kunne skape mer. Vi er ikke gode nok, sa trener i Sarpsborg 08, Michael Stahre etter kampen.
Det gikk enda lengre tid før Haugesund klarte å skape en farlig situasjon forran mål. Hjemmelaget fikk et frispark som ble slått langt inn i feltet. Ibrahimi Wadji headet fra spiss vinkel, men Nilsson viste seg fram med en svært god redning og klarerte også returen.
Like før pause fikk Haugesund hjelp til å sette ballen i mål. Kristoffer Velde sendte en corner inn i boksen, og Gaute Vetti var uheldig og styrte ballen i eget nett. Sarpsborgs første baklengsmål siden 30. august scoret de altså selv.
– Vi er litt heldige, det er et gunstig tidspunkt å få 1-0 på og et gunstig tidspunkt å få 2-0 på. Det bikker litt vår vei i dag, om jeg kan si det, sa Haugesunds trener Jostein Grindhaug, etter at laget hans tok med seg tre poeng.

Keepertabbe og nesten-tabbe

Den andre omgangen bydde på mer action enn den første fra start.
Tre minutter etter sidebyttet rotet Sarpsborg i eget felt igjen. Ibrahimi Wadji kom løpende mot David Nilsson, som var på vei ut, men istedenfor at ballen havnet i Nilssons hansker, spratt den ut til høyre hvor Niklas Sandberg sto og kunne sende ballen til Velde, som satte ballen i mål.
Kristoffer Velde bidro dermed både med målgivende og scoring, men Sarpsborg 08 må kunne sies å ha vært minst like delaktig som hjemmelaget i deres to mål, etter et selvmål og en dårlig keeperprestasjon.
– Vi hadde stor respekt for motstanderen og denne banen. Vi bare leverte ikke helt så bra som vi kunne, oppsummerte Vetti da han ble spurt om Sarpsborg hadde undervurdert dagens motstand.
20 minutter før slutt var Nilsson i ferd med å gjøre en ny tabbe, men denne gangen slapp han med skrekken.
Dermed vant Haugesund kampen 2-0, etter god hjelp fra gjestene. Haugalendingene tok tre viktige poeng og klatret til 10. plass på tabellen.
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 PÅ 17:59
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59