Populære sporter
All sport
Vis alt

Slaktet uvannet kunstgressbane: – Det må nesten være litt flaut

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 02/04/2022 klokken 22:47 GMT+2

Etter at HamKam og Lillestrøm spilte uavgjort i serieåpningen, er LSK-leiren svært kritiske til banen på Briskeby – og spesielt at den ikke var vannet.

Eriksen herjet på Briskeby - så slo Bakkes innbyttere tilbake

HamKam - Lillestrøm 2-2
HamKam fikk en pangåpning på det etterlengtede comebacket i Eliteserien. Kristian Eriksen viste – som i treningskampene – at han har lagt feiden med egen klubb og supportere bak seg etter uttalelsene om at han ønsket seg til Rosenborg.
Han scoret selv 1-0-målet, assisterte flott til Jonas Enkerud på 2-0-målet og dundret ballen i krysstanga og ut til det som kunne vært 3-0.
Men i pausen gjorde Geir Bakke tre bytter og laget hevet seg markant. Alle de tre innbytterne var involvert i målene, og særlig Pål Andre Helland var en trussel med venstrefoten fra sin høyrekant.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Skuffet Eriksen etter at seieren glapp: – Mister piffen

Etterpå var han mildt sagt lite imponert av kunstgresset på Briskeby.
– Nå fikk vi med oss ett poeng, og derfor kan jeg si det uten at det virker som sutring. Jeg synes det er en skandale at det ikke vannes på en bane på toppnivå. For på toppnivå er det såpass trøkk og fart i spillerne at det er større risiko for skade. Det ødelegger tempoet i kampen. Alt blir mer knotete, ballen spretter og det blir mange flere 50/50-dueller, sa Helland ifølge Romerikes Blad.
Geir Bakke mener det ville blitt en helt annen fotballkamp dersom det ble vannet, men vil ikke fastslå om det hadde vært en fordel for eget lag eller hjemmelaget HamKam.
– Jeg vet ikke om det er slik at de ikke har skrudd på vannet foreløpig fordi det er kulde om natta. Men det høres veldig rart ut å komme opp i Eliteserien og presentere dette. Det må nesten være litt flaut egentlig. Hvis det er taktisk, så er det pinlig, sier han til RB.
Ifølge Discovery-ekspert Christian Gauseth kunne man eksempelvis sett at Eriksen kanskje ikke hadde rukket å snappe opp ballen før han tåtuttet den i nettet i forkant av 1-0-målet.
– Det tror jeg også. Vi skulle gjerne hatt vann, og er ikke fornøyde, vi heller. Vi har ikke fått trent med vann, heller, så det ble kamp uten vann, sier Kristian Eriksen til Discovery.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

LSK-kapteinen fyrer løs mot eget lag etter serieåpningen

Ifølge ham har det ingenting med taktikk å gjøre.
– Det er for kaldt på natta på Hamar, så gamle rør fryser på natta, så da kan vi ikke bruke vannet, sier banens bestemann.
Daglig leder i HamKam, Bent Svele, påpeker også at det med 10 minusgrader på nattestid vil føre til at rørene i det 20 år gamle vanningsanlegget ville sprukket.
– Banen er slitt fordi den brukes 70 timer i uka. Dette er et kommunalt anlegg som brukes av mange. Planen er at dekket skal skiftes neste sommer, sier Svele til Romerikes Blad.
picture

Eriksen herjet på Briskeby - så slo Bakkes innbyttere tilbake

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame