Populære sporter
All sport
Vis alt

Slakter Lowes oppførsel: – Få det bort!

Espen Blaker

Publisert 16/05/2020 klokken 15:12 GMT+2

Eliteserie-spillerne har ikke mye til overs for hvordan Damion Lowe opptrådte i sagaen som endte med terminering av kontrakten med Start.

Damion Lowe

Foto: Scanpix

Torsdag 30. april dro Start-spiller Damien Lowe til Miami, uten å ha fått tillatelse fra klubben.
Da Eurosport snakket med jamaicaneren 11. mai forklarte han at han måtte reise grunnet familiære årsaker.
– Ingen kan passe på sønnen min. Det var ingen fotball, så jeg måtte hjelpe. Jeg passer på sønnen vår. Kona er på sykehuset og jobber, så det er vanskelig for henne. Det er også vanskelig for meg siden hun ikke har det lett. Min mor og far er i Jamaica. De er «stuck» der, var noe av det Lowe sa til Eurosport.
På det tidspunktet hadde midtstopperen fortsatt ikke snakket med Start. Fredag kom beskjeden om at klubben var blitt enige med Lowe om å terminere kontrakten
– Jeg kan si at det har vært en ryddig prosess og at begge parter er fornøyde med utfallet. Vi ønsker ham lykke til, så ser vi fremover, uttalte Starts administrative leder Christopher MacConnacher.

– Det blir for tynt for meg

I denne ukens Spillerrådet blir panelet spurt om situasjonen rundt Starts nå tidligere midtstopperbauta.
– I den situasjonen Start er i, så spiller nok det økonomiske også inn i avgjørelsen. Utad har man sett spillere bli permittert, hentet tilbake og så brenner det fortsatt såpass at man må ta diskusjoner om lønnskutt, sier Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth.
– Når en spiller da opptrer illojalt, og skyldes på familiære årsaker - hvorfor ikke legge dette til grunn fra starten av og få klubben til å spille på lag med deg? Det blir for tynt for meg, fortsetter Gauseth.
Lowe har gjennom USA-besøket lagt ut flere bilder på Instagram. De har ikke akkurat styrket jamaicanerens sak, mener Gauseth.
– Man får et inntrykk av at det er null bekymringer. Det funker ikke for meg – og heller ikke noen andre i Start-garderoben, tipper jeg. Det hadde iallefall jeg reagert på.

– Ikke noen jeg ville hatt i laget mitt

Heller ikke Ranheim-spiller Michael Karlsen har mye til overs for Lowes oppførsel.
– Vi har sett mange tilfeller i norsk fotball med utenlandske spillere, spesielt fra Sør-Amerika og området rundt. Man er vant med en annen kultur hvor det meste handler om en selv. Når det kommer til utfordringer i forbindelse med fotballen og livet generelt, så tyr de ofte til slike løsninger.
– Det der synes jeg ikke noe om i det hele tatt. Få det bort - det er ikke noen jeg ville hatt i laget mitt, ihvertfall, avslutter Karlsen.
picture

Spillerrådet: Drapstrusler og kåring av Eliteseriens mest selvopptatte

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame