SARPSBORG / OSLO (Eurosport.no):
Han snakker med Eurosport rett før den meget viktige kampen mot bunnlaget Mjøndalen, mens AC/DCs Thunderstruck dundrer ut av høyttalerne på Sarpsborg stadion. Med 2-0-seieren i den kampen kan laget, særlig med en del andre resultater riktig vei søndag kveld, ta et skikkelig byks oppover tabellen.
Eliteserien
Den ekstreme forvandlingen: Gråstein til gull i Bodø/Glimt
7 TIMER SIDEN
En av dem som har hjulpet dem med det, er hjemkomne Tobias Heintz. Det er allerede godt kjent at 22-åringen valgte å si fra seg en god del kroner fra egen lomme for å bli spilleklar nå.
– Det er mest fordi Heintz hadde et veldig stort ønske om å spille her igjen. I tillegg har vi et godt samarbeid med Kasimpasa etter at vi solgte ham dit. Det er en dårlig skjult hemmelighet at han har sagt fra seg mye penger for å spille her, sier Berntsen og legger til:
– Men han får en fantastisk mulighet til å spille på et veldig godt lag med veldig gode trenere, med Mikke Stahre i spissen. Så vi tilbyr noe andre veien til ham også.
Nylig hentet de også inn Malmö-legenden Guillermo Molins, som ikke ble koronaklarert i tide til lørdagens kamp.
En opptelling på antall overganger siden begynnelsen av 2019 og frem til nå, viser at det totalt har gått 29 spillere inn og 28 spillere ut.
– Når dere teller opp, tar dere jo med folk som ikke har vært innom treningene våre engang. Men at det er stor gjennomtrekk er en del av dynamikken og naturen vår. Vi er relativt lavt i næringskjeden i Norge og veldig lavt i Europa. Vi er en selgende klubb. Det er ikke en målsetning, men det er vår måte å ha en organisk vekst på.
Før årets sesong var de ifølge Berntsen veldig rolige på overgangsmarkedet, med tre-fire spillere inn.
– Så har det vært litt inn nå i sommer. Vi har hatt litt skader og solgt noen, og det er en del av hvordan vi driver. Jeg mener ikke at det er mer riktig enn andre måter. Hver enkelt klubb må finne sin egen måte å gjøre det på.
– Vi har solgt for nærmere 150 millioner de fire siste sesongene, vært i to cupfinaler, i Europa League-gruppespill og tatt medalje. Så det er ålreit for oss. Men jeg sier ikke at andre klubber skal gjøre det slik, alle klubber må finne sin vei. Så ønsker vi å forandre og utvikle den veien vår underveis, fastslår sportssjefen.
Ifølge Berntsen er det viktigste for klubben å styrke treningshverdagen og -kulturen og utvikle enkeltspillere.
– Innimellom blir det salg av spillere, og noen ønsker seg bort. Vi har veldig gode konkurranseforutsetninger i Sarpsborg, men vi har et lønnsnivå på toppspillerne som er halvparten av Vålerenga og en tredel av Molde, og så videre. Vi må regne med at våre beste spillere søker seg videre, og det er en del av hvordan vi er. Men vi belærer ingen, vi prøver å ha vår egen måte å være på.
Klubben hadde gjort en del gode spillersalg, tjent penger på spill i Europa og satt plutselig med en god del flere kroner mellom hendene. Da hentet de også spillere på en litt annen hylle enn hva de har hatt for vane. Det, sammen med at laget trøblet fælt og ikke var sikret ny kontrakt før i siste serierunde, satte sine spor.
Før denne sesongen var de imidlertid mer lik seg selv med flere spillere inn fra nivået under, blant annet.
– Jeg er ekstremt misfornøyd med egen ledelse i 2019, med tanke på at jeg lot meg påvirke og gå i en annen retning enn vi egentlig skulle. Det er min skyld at jeg ble påvirket, og jeg er utrolig skuffet over meg selv, fastslår Berntsen til Eurosport.
– Vi er tilbake på retningen som er riktig for Sarpsborg, men som sagt skal vi utvikle den retningen og bli bedre på den, det er dette som passer oss. Det er mitt ansvar at vi gikk i en annen retning i 2019. Da var vi ikke gode nok og klarte ikke å få til det. Og så var det litt tilfeldigheter underveis der også.
Så du denne?

Gauseth skjelte ut egne lagkamerater: – De skal ut!

Eliteserien
Se hvordan Vålerenga skaffet tre poeng etter straffedrama
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Lillestrøm feide over Strømsgodset
20 TIMER SIDEN