Aalesund - Stabæk: 1-3
Aalesund trengte sårt en seier før møtet med Stabæk som kom fra uavgjort mot Sarpsborg 08, men slik skulle det ikke bli. Etter en tidlig ledelse fra Aalesunds Kosuke Kinoshita utlignet Simen Bolkan Nordli før pause. Men i andre omgang scoret Stabæk to: først Oliver Edvardsen og deretter Andreas Hanche-Olsen på straffe.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Det betyr at Aalesund fortsatt står uten seier etter ni kamper spilt.
– Tungt. Jeg synes vi er ok i store deler av kampen, klarer å spille Stabæk lave og skapte også en del sjanser på dem. Også er det litt hakk i platen, slipper inn enkle mål og da blir det tungt å jage de siste 20-25, sa AaFK-kaptein Oddbjørn Lie etter kampen.
Saken fortsetter under videoen:

– Fortsetter denne trenden, så går vi rett ned

– Katatrofalt forsvarsspill

Det tok ikke mange minuttene før Stabæk tok ledelsen. Etter syv minutter rotet Aalesund-forsvaret med Oddbjørn Lie og Jonas Grønner det til og Hugo Vetlesen fikk tak i ballen. Han passet til Kosuke Kinoshita som satte inn 1-0 til gjestene.
– For å si det rett ut, det der er ikke uflyt, det er katatrofalt forsvarsspill. To mann går i samme duell. Og når man snakker om at vi må prøve å tette igjen bak og holde nullen, så går det syv minutter og du ligger under mot et meget sterkt kontringslag som Stabæk. Det blir en brutal oppgave for Aalesund å få snudd, sa Eurosports ekspert Kjetil Rekdal.
Stabæk fortsatte å presse på og kom til en stor sjanse etter halvtimen spilt. Gudmund Kongshavn kom ut og reddet ballen, men returen havnet hos Kornelius Normann Hansen. Før han fikk avsluttet kom AaFK-keeperen seg tilbake og reddet skuddet.
Oddbjørn Lie måtte ut til sjekk etter at man kunne se at det rant blod nedover hodet og halsen hans. Men kort tid etterpå var han tilbake.
Kort tid før pause kom Holbert Fridjonsson til en stor sjanse, men han smalt ballen i nettet.
Men så var det Aalesund sin tur. Tre minutter før pause fikk hjemmelaget frispark i god posisjon. Simen Bolkan Nordli tok det og traff muren, men på returen smalt han til og satte scoringen nede i hjørnet.
– Det var deilig. Det var godt, absolutt. Vi trengte den, så det var deilig. Jeg synes vi gjør en ok omgang så vi fortjente den, sa AaFK-målscoreren i pausen.
Se høydepunktene fra kampen her:

Stabæk tok tre poeng – Aalesund fortsatt uten seier

– Ufattelig

Etter timen spilt var det Stabæk som tok ledelsen igjen. Aalesund rotet det til igjen og Niklas Castro sendte en pasning til Romain Gall som tok med seg ballen og leverte videre til Oliver Edvardsen som satte ballen enkelt i mål.
– Det er helt ufattelig. Castro er det som spiller den tilbake. Romain Gall ser og her er de ikke i balanse. Tenk at de ikke følger med raske Edvardsen. Han setter den mellom beina på Kongshavn. Nei og nei og nei, AaFK, det skal ikke være mulig, utbrøt Bernt Hulsker om Aalesund-forsvaret.
Dermed stod det 2-1 til Stabæk da Erik Botheim ble byttet inn til sin Stabæk-debut.
Med fire minutter igjen ble det dømt straffe til Stabæk. Grønner taklet Botheim innenfor 16-meteren og ble avblåst. Kaptein Andreas Hanche-Olsen var sikker fra straffemerket og dermed stod det 3-1. Noe som også ble sluttresultatet.
Bernt Hulsker var ikke imponert over det han så av Aalesund i dag etter at det står med null seiere etter ni kamper.
– Jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Det står ikke på vilje, det står ikke på tæl, det står ikke på alt det der. Det ser ikke bra ut, det er ingen struktur, verken offensivt eller defensivt. Det blir på lykke og fromme det som skjer og når de gjør slike kapitale feil helt bakerst der, så blir de straffet gnag på gang, sa han.

– Godt gjennomført

Stabæk klatrer nå opp på en femteplass etter seieren.
– Det er ikke noen stor match av oss, men det er veldig godt gjennomført med tanke på kampplan. Vi står godt bakover, selv om de kommer til sjanser og kontrer dem egentlig i senk, sa kaptein Hanche-Olsen etter kampen.
Stabæk-trener Janne Jönsson sa hva han var mest fornøyd med etter kampen:
– Det er arbeidsmoralen, at vi står opp for hverandre. Jeg er fornøyd. Vi har noen sentrale spillere ute og det er fint at vi kan spille uten de også, sa han.
Neste kamp for Stabæk er mot Start 26. juli kl. 18.00, mens Aalesund møter Odd 25. juli kl. 18.00.
Se hva Botheim sa etter debuten her:

Skaffet straffe i Stabæk-debuten: – Jeg ønsket meg hit

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08