Det var Haugesunds Avis som først omtalte situasjonen. Overfor Eurosport.no bekrefter styreleder John Harald Log at situasjonen er noe uoversiktelig.
– Akkurat nå jobber vi med reisebyrået for å få han hjem, men det er begrenset med flytrafikk ut fra Senegal. Han må jo rett inn i 14 dagers karantene også, så det må også tas med i betraktning, forteller han.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tromsø med kruttsterk trepoenger på Åråsen
10 TIMER SIDEN
Det var i vinter et ønske om å få Wadji hjem til 1.april, slik at han kunne gjøre seg klar til å trene med laget igjen. Dopingstraffen han fikk etter å ha testet positivt på morfin i 2019 gjør at han ikke kan trene organisert fotball før 19. mai 2020, altså ett år etter testingen.
– 19. mai kan han jo begynne å trene igjen med oss, så det var et ønske om at vi skulle ha han klar til det, bekrefter Log.
Det har ikke stått på forsøkene på å få han hjem. FKH har jobbet tett med reisebyrået de samarbeider med, og ved et tidligere forsøk trodde de at de skulle få spissen ut av Senegal. Der er det portforbud på visse tider av døgnene og svært begrenset med flytrafikk - kun flighter med spesiell tillatelse får lov til å lette fra landet i vest-Afrika.
– Jeg har sett billettene fra den flyturen, så alt var i boks. Men han sitter jo der nede fortsatt, sukker styrelederen.
Se Eurosport Norges sendeskjema her:

Positivt for Wadji selv

Samtidig innrømmer Log at hele situasjonen, på en litt absurd måte, er positiv for Ibrahima Wadji.
For hadde 2020-sesongen gått som normalt ville senegaleseren mistet nærmere halvparten av kampene. Han kan nemlig ikke returnere til kampaksjon før 19.juli, med tanke på at straffen han fikk for den positive dopingprøven var på 14 måneder. Nå kan han fort være klar til en sesongstart i sommer - om FKH får han hjem da.
– Han blir jo nærmere og nærmere en oppstartsplan for laget vårt jo mer godeste Abid Raja utsetter Eliteserien.
– For hans del er det jo faktisk bedre jo lenger tid det går.
Spissen tok naturligvis fjorårets dopingdom tungt:
Eliteserien
Se høydepunktene: Gjenåpningsfest i Drammen – Strømsgodset scoret fem
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kapteinen uenig med ekspertene: – Der er det stor gutt mot liten gutt
10 TIMER SIDEN