Det kommer frem i en pressemelding fra Bodø/Glimt. Der melder den ferske seriemesteren at Knutsen og assistent Morten Kalvenes begge har satt signaturen sin på en avtale ut 2024.
– Jeg er glad for at prosessen er avsluttet. Det er utrolig deilig å vite hva som skjer fremover og jeg gleder meg til det som kommer, sier Knutsen.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07

Ikke ønsket å dra

Bergenseren har i lengre tid vært linket til Rosenborg-jobben, som nå er besatt av Kjetil Rekdal. Samtidig har han vært linket til andre jobber utenfor landets grenser.
Mandag var han i Bodø for å sluttføre avtalen. Ifølge Knutsen har det aldri vært snakk om et ønske om å forlate Glimt.
– Jeg har snakket mye om dette, men det har kun handlet om å ta en runde med familien og en runde med deg selv på hva som kreves for å videreutvikle ting.
Selv har han flere ganger snakket om å ta en runde med seg selv og familien, og at det har handlet om å avklare overfor seg selv om han har hatt den rette energien og det som trengs for å hver dag kunne gi spillerne det de behøver for å fortsette utviklingen.
– Det er sånn at du kan velge å se om et glass er halvfullt eller halvtomt. Det er noe med folkene som er i denne klubben. Både spillergruppen, trenerteamet og resten av klubben for øvrig gjør det til et fantastisk sted å være. Derfor er jeg utrolig glad for å få muligheten til å videreutvikle det vi har begynt på, sier han i pressemeldingen.

Gull og rekorder

Bodø/Glimt har vunnet to strake seriegull og har imponert i Europa, blant annet med 6-1-seier på Aspmyra over Jose Mourinho og AS Roma. Forrige mandag ble Knutsen kåret til Årets trener i Eliteserien.
I 2019 ble det seriesølv, og det ble fulgt opp med den fantastiske gullsesongen i 2020. Glimt vant da suverent med 81 poeng og 103 scorede mål – begge deler er rekord i norsk fotball.
De gikk videre fra sin gruppe i UEFA Conference League, men mistet i siste runde tabelltoppen til Roma. Derfor skal laget i februar ut i omspill mot Celtic.
Kommende sesong venter også både NM og Eliteserien i mars/april, før de igjen skal prøve seg i Champions League-kvalifiseringen.
– Vi er selvfølgelig svært glad for at både Kjetil og Morten blir med oss inn i de kommende årene. Vi kan da fortsette å bygge, utvikle klubb og kultur med de mest sentrale og viktige lederne på sport. A-laget er klubbens kjerneprodukt, og Kjetil og Morten har definitivt levert avgjørende bidrag til de prestasjoner klubben har oppnådd i de senere årene. Nå rettes blikket fremover og vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å videreutvikle oss i årene som kommer, sier Frode Thomassen, daglig leder i Bodø/Glimt, i meldingen.
Dette sa Knutsen på gullfesten:

Gull-Knutsen varsler avgjørelse om kort tid: – Glimt er en attraktiv klubb

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02