Bodø/Glimt - Viking 3-0
Bodø/Glimt har for lengst blitt kronet til seriemestere, men de hadde flere ting å spille om også i siste runde mot Viking.
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
28 MINUTTER SIDEN
To nye rekorder, i tillegg til drysset de allerede har sikret, kunne legges til listen: Å vinne samtlige hjemmekamper og med bare ett mål til ville de slå Rosenborgs scoringssnitt fra 1997.
Og Kasper Junker, likt med Amahl Pellegrino på 25 mål, var på toppscorerjakt, og bare unge Henrik Heggheim ved to anledninger sto mellom spissen og tidlig scoring.
I stedet var det nettopp Junker som la tilbake, hans åttende målgivende for sesongen, da Sondre Brunstad Fet lekkert plasserte ballen nede i hjørnet til sin femte scoring for året og nok en rekord i gul skrift på oversikten.
– Det er så elegant, utbrøt Eurosport-ekspert Bengt Eriksen etter lagets scoring nummer 101.
Og etter 21 minutter var ledelsen doblet. Ulrik Saltnes avsluttet og Iven Austbø ga en retur, men der var bare måljeger Junker fremme med børsa og ordnet mål nummer 26 for sesongen. Vikings rop på offside ble ikke hørt. Dermed hadde også dansken scoret i ni seriekamper på rad.
Hjemmelaget styrte det aller meste på Aspmyra, og akkurat som den lekne bie-maskoten før kamp svermet de rundt Viking-spillerne som målkåte veps. Ledelsen kunne, og kanskje burde, vært større, men Austbø leverte blant annet en mesterlig avvergning på en stor Ulrik Saltnes-sjanse like før pause.
– Vi har selvfølgelig lyst til å avslutte sesongen med stil, sa Brunstad Fet til Eurosport i pausen.
I andreomgangen viste de første skikkelig prov på det vakre kombinasjonsspillet de har blendet alle med gjennom hele året etter at man rundet timen, men Philip Zinckernagels nettkjenning ble korrekt annullert for offside.
Mål nummer 27 for Junker var et faktum mot slutten av kampen. Flere Glimt-spillere var i god posisjon etter en opprulling Thorir Hergeirsson og Christian Berge ville vært stolte av, men de så til dansken for at han skulle avslutte, og han gjorde selvsagt ingen feil da han dyttet inn 3-0 samtidig som man på benken begynte å dra på seg både gullhatter og gulltrøyer.
– Det er ikke det viktige i dag. Det er den prestasjonen vi gjorde. Det er en fornøyelse å få de scoringene, det viser hva slags lag vi er, sa Junker.
Ned til toer Molde er det 19 poeng. Kun ett tap er det blitt, da Molde vant 4-2 på eget gress.
– Det er stolthet, det er som en drøm som går i oppfyllelse for meg som er fra Bodø, og har vokst opp med et lag som har gått litt opp og ned. Å stå her nå med et lag som har vunnet serien er litt surrealistisk, sa Patrick Berg.
Han er sønn av Ørjan Berg, nevø av Runar Berg og barnebarnet til Harald «Dutte» Berg.
– Det betyr ekstremt mye, både onkel og bestefar og alle har cupgull, så nå kan jeg si at jeg er den første med seriegull, sa Berg.
Og se bare på denne listen, utarbeidet av Eurosports statistikk-guru Jørn Sundby:
* Bodø/Glimt har 81 poeng, ny poengrekord i øverste divisjon i Norge. Den gamle hadde Molde med 71.
* Bodø/Glimt har vunnet 26 kamper denne sesongen, rekord for antall seirer i en sesong på øverste nivå. Molde hadde den gamle med 22 seirer.
* Bodø/Glimt har vunnet alle sine 15 hjemmekamper denne sesongen. De er det første laget som vinner samtlige.
* Bodø/Glimt har scoret 103 mål på 30 kamper denne sesongen. Det gir et snitt på 3,43 mål/kamp. Det høyeste snittet i en sesong i Eliteserien var RBKs 3,35 i 1997 (87 mål på 26 kamper).
* Kasper Junker har scoret i 9 seriekamper på rad. Amahl Pellegrino scoret i 6 kamper på rad i august/september i år. Kun 4 spillere har scoret i mer enn 7 seriekamper på rad i øverste divisjon siden 1963: Ole Stavrum (11) 1966-67, Rikhardur Dadason (9) 1999, Petter Belsvik (8) 1994-95, Harald Martin Brattbakk (8) 1996.

Fyrverkeri og gullfeiring – her løfter den suverene seriemesteren pokalen

Eliteserien
Viking signerte angrepstalent fra Bryne
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skeptisk til Rosenborgs «plan B»: – Gambling på høyt nivå
4 TIMER SIDEN