Brann - Aalesund 3-1
Daouda Bamba ble omfavnet av lagkameratene. Brann-spissen hadde nettopp scoret hat trick og økt til 3-1-ledelse mot Aalesund.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
I gjestenes tekniske sone sto Lars Arne Nilsen og klappet i et forsøk på å oppmuntre egne spillere. Han måtte likevel innse at det ble tap i Bergen. Dermed er også AaFKs nedrykk endelig et faktum, etter at laget har ligget nederst hele sesongen.
Nå begynner veien tilbake for Nilsen og AaFK. Han tenkte faktisk ikke så mye over selve nedrykket under oppgjøret på sin gamle hjemmebane.
– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det. Vi har heller innstilt oss på å bygge et nytt lag. Jeg visste ikke at det var faktum før du sa det nå, sa Nilsen.

Fiasko etter store forventninger

AaFK kom opp i Eliteserien etter å ha imponert voldsomt i OBOS-ligaen forrige sesong. Laget rykket opp suverent med hele 79 poeng under Lars Bohinens ledelse. Årets Eliteserie-sesong har imidlertid vært et eneste langt mareritt. Bohinen fikk sparken i klubben etter halvspilt sesong.
– Jeg tippet før sesongen at det kanskje var det eneste av de nyopprykkede lagene som skulle klare seg. Men det har vært tydelig lenge at de ikke er gode nok, sa Eurosports ekspert Tor Ole Skullerud etter AaFKs 1-3-tap i Bergen.
Inn kom Nilsen, som kort tid før hadde skilt lag med Brann.
Den gang mente Nilsen at det var en viss sjanse for å beholde plassen, selv om det virket meget vanskelig allerede da. Høstens poengfangst har imidlertid ikke vært i nærheten av nok til å forhindre nedrykk.
– Det er en stund siden vi la tabellen foran oss og sa at vi skal bruke høsten som oppkjøring til neste sesong, prøve å spille noen ok kamper og få noen gode prestasjoner. Det er kjedelig å si, men sånn er det, sa Nilsen etter tapet i Bergen.
Nå vil han forsøke å heve laget i sesongens fire siste kamper, slik at den pinlige poengfangsten i hvert fall kan vokse seg større enn de elleve poengene de har nå.
Se høydepunktene fra Brann-AaFK her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Brann sendte Aalesund ned

Tror Fotball-Norge er delvis sjokkert over poengfangsten

Peter Orry Larsen spilte for Brann fra 2017 til 2018. Nedrykket på sin gamle hjemmebane er noe av det siste AaFKs midtbaneveteran gjør i karrieren. Han legger nemlig opp etter sesongen.
– Det er kjedelig og vanskelig å sette ord på. Det er klart det er tungt.
Han synes det er vanskelig å svare på nøyaktig hvorfor det har gått så ille som det har gjort.
– Det handler om å plukke poeng. Det har vi ikke vært gode nok til. Jeg synes vi har hatt mange gode prestasjoner, men det hjelper fint lite når vi ikke klarer å få med oss poeng. Det er det det handler om i fotball, sa Orry Larsen.
Målvakt Andreas Lie innrømmet at han er overrasket over at poengfangsten har vært så elendig, med tanke på fjorårets sterke sesong.
– Jeg tror alle i Fotball-Norge er overrasket og delvis sjokkert over at et lag som var så gode i fjor kan stå med elleve poeng etter så mange kamper. Vi har ikke vært gode nok. Vi får evaluere og komme sterkere tilbake.
Se intervjuet med Lie her. Saken fortsetter etter videoen:

Innrømmer at lagets elendige poengfangst har vært overraskende

Fryktelige bakover

En viktig faktor til nedrykket har vært lagets elendige defensive statistikk. Bambas siste scoring lørdag kveld var AaFKs 75. baklengs i Eliteserien denne sesongen. Det gjenstår fortsatt fire kamper, så Sogndals rekord siden 1963 på 80 baklengs (spilte 26 kamper) kan fortsatt bli slått, til AaFK-supporternes skrekk.
Mot Brann ble det blant annet baklengs to ganger da AaFK mistet ballen etter at de forsøkte å spille seg ut fra egen halvdel. Trener Nilsen likte nok ikke baklengsmålene, men mente likevel det var rett å forsøke å spille.
– I første omgang slår vi den bare vekk. Tanken var at vi skulle spille, men vi virket småredde og engstelige. I andre omgang tør vi å spille, men det blir stygge brudd. Derfor skal vi ned i OBOS og trene litt og bygge lag.
Keeper Lie har plukket mange baller ut av målet i årets sesong. Han håper man nå kan slå tilbake.
– Jeg er sikker på at AaFK som klubb, Sunnmøre og Ålesund som fotballby vil komme sterkere tilbake.
Se hele intervjuet med Nilsen her:

Dette sa LAN etter nedrykket

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37