Populære sporter
All sport
Vis alt

Skien retur for Dag-Eilev Fagermo: Jan Frode Nornes vil gi hyllest til gamlesjefen

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 24/06/2020 klokken 17:04 GMT+2

Eliteserie-kampene kommer en etter en, og allerede på søndag kommer returen til Skagerak arena for Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Fagermo og Nornes

Foto: Eurosport

  • Se Fagermos retur til Skagerak Arena når Odd tar i mot Vålerenga onsdag 20.30 direkte på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Fagermo får et spesielt gjensyn med et Odd-lag som henger i tauene, etter at den nåværende Vålerenga-treneren forlot gamleklubben til fordel for Oslo-laget i januar etter 12 år i klubben. Nå skal Fagermos Vålerenga «piskes» på Skagerak Arena i et forsøk på å forlenge marerittstarten for Odd.
– Det er et Odd som henger i tauene her, og nå skal du ned å piske de ytterligere. Hvordan blir dette her?
– Jeg skal ikke piske Odd, jeg skal piske Vålerenga. Nei, det blir gøy det, men spesielt selvfølgelig. Likevel så er jeg Vålerenga-trener nå og akkurat som Odd vil gjøre det de kan for tre poeng, så vil selvfølgelig jeg gjøre det samme for Vålerenga sin del, sier Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

– Fortjener hyllest

Odd-trener Jan Frode Nornes innrømmer at det blir et spesielt gjensyn med hans tidligere sjef på Skagerak Arena.
– Det er ikke spesielt med Vålerenga, men det er jo spesielt fordi Vålerenga har Fagermo som trener. Jeg har jobbet med han i tolv år og han er en god kompis, så det blir selvfølgelig spesielt for alle at han kommer hit og er trener for motstanderlaget, det er klart jeg kjenner på det. Jeg gleder meg og så gruer jeg meg litt, forteller Jan Frode Nornes til Eurosport.
Nornes har vært assistenttrener under Fagermo i Odd siden 2008 før han fikk tillit som hovedtrener. Returen gjør at Odd-treneren føler litt ekstra på publikumsfraværet før onsdagens kamp på hjemmebane.
– Jeg skulle ønske vi kunne hatt publikum her sånn at vi kunne gitt han en fortjent hyllest for den jobben han har gjort for klubben på de 12-åra han har vært her, han har vært fantastisk, så det er jo litt synd at vi ikke får gjort det. Vi som er her får gi den hyllesten vi da, så godt vi kan. Så skal vi selvfølgelig gjøre alt vi kan for å sende han hjem med et tap, smiler Nornes.
Se intervjuet med Jan Frode Nornes her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Nornes om Fagermo-retur: Vil gi en fortjent hyllest

– Lik filosofi

Det blir et kjent møte for to eks-kollegaer, og Nornes tror kjennskapen gjør at ingen av lagene kommer til å bli «tatt på senga».
– Jeg er ganske trygg på at jeg vet hvordan han skal spille og han vet hvordan jeg ønsker å spille. Vi spiller ganske så likt. Vi har ganske lik filosofi, så jeg tror ikke noen av oss kommer til å ta hverandre på senga med noen overraskelser.
Vålerenga har fått en bedre start på sesongen med fire poeng etter en seier og en opphetet poengdeling etter seriens to første runder, og har vist solid struktur defensivt under Fagermo. Tross null poeng for Odd tror Nornes tror det kan bli en jevn kamp med marginer som skiller lagene.
– Det blir en tøff og tett match. Det er ofte detaljer og marginer som avgjør matchene og vi får en ny tøff match og vi kommer ikke til å få noe gratis og skal ikke gi noe gratis bort i hvert fall.

Tror på Odd-filosofi

Under Fagermos ledelse i fjor kom Odd nærme medalje, men etter trenerskifte ser laget fra Skien ut til å oppleve en trøblete tid. Den notoriske målscoreren Torgeir Børven er på vei ut til Rosenborg og Odd står uten poeng, tross samme spillesystem og mye av spillerstallen fra fjoråret. Den nåværende Vålerenga-trenereren legger vekt på at Odd bør fortsette med filosofien om spillerutvikling slik laget har gjort i en årrekke.
– I Odd så må man utvikle spillere. Man er ikke i den situasjonen der man kan kjøpe. Man er ikke i den situasjonen hvor man kan kjøpe og det har klubben greit i mange år og gjort det veldig bra, og den filosofien tror jeg Odd både vil og bør fortsette med for å være Odd, sier Fagermo til Eurosport.
Odd er sultne på revansje etter to strake tap, men Nornes avkrefter at returen til gamle treneren har noe påvirkning på motivasjonen til guttene fra Skien.
– Nei, spillerne er ekstremt revansjelystne etter de to første kampene så de gleder seg til kamp. De er vel glad for at det ikke er så veldig lenge til kamp, fordi de ønsker å revansjere seg. Så gutta er motivert uansett hvem det er som kommer, fastslår Nones.
Søndag kan du se Dag-Eilev Fagermos retur til Skien, når Odd og Vålerenga barker sammen på Skagerak arena. Kampen ser du på Eurosport Norge og Dplay fra klokken 20:30. Sikre deg tilgang her.
Se intervjuet med Fagermo her.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame