– Min første tanke er at jeg ikke har noen genuin tro på delt hovedtreneransvar. Jeg synes det kan bli utydelig i mange faser, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
Onsdag presenterte Sandefjord sitt nye trenerteam. Duoen Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström får likestilt treneransvar.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
De har signert en toårskontrakt med en opsjon på et ekstra år.
– Djurgården har bevist at det er mulig. De tok seriegull i 2019 under Kim Bergstrand og Thomas Lagerlöf. Men hadde delt ansvar vært det beste, ville alle hatt det. Hvor mange toppklubber har det? Jeg kommer ikke på noen flere utenom Viking. Har man funnet opp kruttet her i Norge? Jeg tviler på det, sier Jonsson.

Ferske trenere

Samtidig mener han at ansettelsene er litt typisk Sandefjord. Eks-trenerne Lars Bohinen og Martí Cifuentes hadde heller ikke allverdens erfaring da de ble ansatt av klubben.
Bohinen kom fra en trenerjobb i Asker, mens Cifuentes hadde vært ungdomstrener i svenske AIK.
– Tegström og Ødegaard er fine typer. Tegström var sammen med meg i Fredrikstad. Han har gjort det bra i lavere divisjoner i Sverige (trener for Assyriska IK, nivå tre). Hans Erik har mest erfaring som spillerutvikler. Han høster veldig mye skryt for det, men den jobben er ikke synonymt med et hovedtreneransvar. Det er nesten to vidt forskjellige yrker, sier Jonsson.
– Sandefjord ønsker å bygge opp sine egne. Det er ikke tilfeldig at begge har vært spillere i klubben før. De får nok et brutalt møte med Eliteserien, det er jeg ganske sikker på. De må nesten bygge et helt nytt lag siden halve laget står uten kontrakt, fortsetter Jonsson.
Saken fortsetter under videoen.

Følsom da eventyret endte: – Kan fort være punktumet

Flere spillere på utgående kontrakt

Nettopp det ble et tema på pressekonferansen der trenerduoen ble presentert. Da sa Hans Erik Ødegaard at han allerede har snakket med en del spillere, og at den jobben fortsetter utover dagen og morgendagen.
Per nå står Anton Kralj, William Kurtovic, Stefan Mladenovic, Emil Palsson, Rufo, Kristoffer Normann Hansen, Harmeet Singh, Herman Solberg Nilsen og Marc Vales Gonzalez uten kontrakt. Veteranen Lars Grorud har varslet at han legger opp.
– Hvilke spillere er det viktigst å fornye med?
– Det er et vanskelig spørsmål. Sandefjord har imponert gjennom et sterkt kollektiv og spillideen til Cifuentes. Jeg vil tro at Ødegaard og Tegström ikke vil ha en kopi av den. Jeg tenker ikke at noen spillere er mer verdifulle enn andre, sier Jonsson.

– Har en solid jobb foran seg

Samtidig som Eurosports ekspert tror mange nye spillere skal inn, er han spent på hvilke rammer budsjettet setter.
– Ettersom de ikke kunne beholde Cifuentes, regner jeg med at de har en veldig svak økonomi. Jeg er spent på hvilke midler som ligger der. Ødegaard og Tegström har nok en solid jobb foran seg, sier Jonsson.
Sandefjord kom på 11. plass i årets sesong.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51