Viking - Kristiansund 3-2
Alt så ut til å gå Vikings vei i den første omgangen mot Kristiansund på SR-Bank Arena søndag kveld, iallfall fram til de første 42 minuttene.
Eliteserien
Eliteserie-komet på eksklusiv talentliste: – Han har tatt store steg
28/09/2022 KLOKKEN 13:01
For rett før pause satte Veton Berisha, som står bak ti av Vikings 26 mål denne sesongen, seg uhindret ned på det mørkegrønne kunstgresset, og vinket bort til hjemmelagets benk. Vanskelig å se hva som skjedde med Veton Berisha underveis i omgangen, men det så ikke godt ut for den kvikke angrepsspilleren fra Rogaland.
Berisha fikk medisinsk hjelp, men det var tilsynelatende lite Viking-fysioene kunne gjøre med skaden. Vikings nummer 14 fikk levert fra seg kapteinsbindet, før han ruslet inn i garderoben. Inn kom den 21 år gamle debutanten Mai Traore.

Frisparkperle

«Kom Mai du skjønne milde» kan fort bli en slager på SR-Bank Arena, for debutant Traore fikk vist seg fram fra første stund. Like før pause knuste kongoloseren KBKs Coly i lufta, før ha la ballen fint ned til Kristoffer Løkberg, som ikke fikk dreisen på skuddet.
Men det var uansett Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim som kunne smile bredest av hovedtrenerne til pause.
For kun ni minutter inn i oppgjøret fikk Viking frispark like utenfor sekstenmeteren, og hvem andre enn Zlatko Tripic trippet opp for å ta dødballen for siddisene. Tripic gjorde ingen feil og feide ballen via Sean McDermott og i nettet.
Se den lekre Tripic-scoringen her. Saken fortsetter under videoen.

Fra gullfest til Viking-feiring: Her jubler Ingebrigtsen for Tripic-kanon

Spikeren i kista

Viking hadde ikke vunnet en seriekamp siden slutten av juni, men det var lite som tydet på at hjemmelaget var preget av den vonde trenden. Kun åtte minutter etter frisparkmålet, doblet Sebastian Sebulonsen ledelsen for Viking etter flott forarbeid av Løkberg.
Til tross for at Snorre Strand Nilsen scoret for KBK i den første omgangen, i tillegg til at Bendik Bye også noterte seg på scoringslisten på tampen, skulle dette bli Vikings aften i Stavanger.
Etter en målløs halvtimes tid, var mannen som åpnet ballet for Viking på plass igjen. Zlatko Tripic fikk en strålende ball fra back Rolf Daniel Vikstøl på siden av sekstenmeteren, før han bredsidet ballen lavt nede til høyre. Klassisk Tripic!
Flere mål ble det ikke i kampen, og med en jublende Henrik Ingebrigtsen på tribunen, kunne siddisene juble for sin første seier på over fem uker.
Eliteserien
Ny hodesmell for RBK-spissen – måtte forlate treningsfeltet
28/09/2022 KLOKKEN 08:44
Eliteserien
Flere profiler usikre før nøkkelkamp: – Krysser fingrene
28/09/2022 KLOKKEN 07:59