Skadesmell for Italia-aktuelle Fridjonsson – kan spolere en overgang

Malin Hamilton

Oppdatert 13/09/2020 klokken 20:35 GMT+2

Hólmbert Aron Fridjonsson kastet inn håndkleet etter 25 minutters spill da nysigneringen Tobias Heintz ble matchvinner mot Aalesund.

Hólmbert Aron Fridjonsson

Aalesund - Sarpsborg 08: 1-2 (0-0)
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Heintz avgjorde for Sarpsborg 08 i Eliteserie-retur

– Gutten er på vei ut. Han var mer eller mindre klar. Jeg tippet jo at denne kampen kanskje var den siste han spilte, nå må jo alt utsettes i forhold til en kontrakt. Fotball er ferskvare. Det kan hende at denne muligheten ikke dukker opp igjen, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson da han omtalte skaden.
– Han signerer jo ikke ny kontrakt, fordi han vil ut i Europa, fortsatte han.
Hólmbert Aron Fridjonsson har blitt linket til flere utenlandske klubber i Europa. Men da Eliteseriens 17 runde omsider var tilbake etter landslagspausen, møtte 27-åringen en stor fartsdump på veien.
Den islandske toppscoreren fikk en stygg stempling i venstrefoten etter 25 minutters spill mot Sarpsborg 08. Angrepsspilleren, som har sørget for elleve av de 21 målene til klubben, måtte dermed kaste inn håndkleet og ingen av de resterende oransjekledde på Color Line Stadion klarte å true Sarpsborg 08-målet.
– Foreløpig så behandler vi det som et vanlig overtråkk. Han fikk en overstrekk i ankelen i en takling der det var tydelig kontakt, men vi får avvente utviklingen videre i kveld og eventuelt gjøre bilde utredelelser i morgen, sa medisinsk ansvarlig Terje Vagstad til Eurosport etter kampslutt.
Hvor lenge Fridjonsson må belage seg på sidelinjen er derimot fortsatt usikkert.
– Det er vanskelig å si. Det kan gå fra dager til flere uker. Det avhenger av hvordan han responderer nå i det første døgnet.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under videoen:

Skadetrøbbel for Fridjonsson: – Så trist, så trist

Og vondt ble til verre for Lars Arne Nilsen i sin første hjemmekamp som AaFK-trener. For etter en relativt sjansefattig første omgang, var det Mikael Stahre og hans menn som kom best i gang etter pausepraten. Nysigneringen Tobias Heintz var ivrig etter å vise seg fram i sin første kamp tilbake i blått og hvitt og sikret 0-1 for gjestene.
Se intervjuet med Lars Arne Nilsen her. Saken fortsetter under videoen:

– Vi har ikke kvalitet nok

Se intervjuet med Tobias Heintz her. Saken fortsetter under videoen:

Ble matchvinner i S08-returen: – Deilig å komme tilbake igjen

Før hjemmekampen mot sarpingene, lå sunnmøringene åtte poeng til kvalifiseringsplass på tabellen og var stadig i poengnød. S08 på sin side hadde et par poeng å gå på, men etter tre strake tap sikret gjestene tre meget viktige poeng. For AaFK blir veien til Eliteserie-spill neste år også stadig lengre.

Skadesmell

Kampen startet relativt rolig i det som var en sjansefattig første omgang. Den største sjansen kom etter 25 minutters spill da Fridjonsson fikk en gigantsjanse på blankt mål, men plasserte istedet ballen rett på David Erik Mitov-Nilsson. Toppscoreren fikk samtidig en stempling i venstrefoten og ble liggende med voldsomme smerter. Dermed måtte den islandske angrepsspilleren si seg ferdig for kvelden med en strekk i leddbåndet og krabbet av banen.
– Han er stor og sterk. Den tyngden han legger på i farten der så kan det være alvorlig, sa Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
– Så trist, så trist, sa Joacim Jonsson.
Like før hvilen kom igjen hjemmelaget nærmest etter et stolpe-ut-skudd fra Niklas Castro, men lagene gikk målløst til pause.

Drømmeretur

Et halvannet år siden Heinz sist spilte for S08, fikk 22-åringen en drømmeretur til Eliteserien. Midtbanespilleren, som er på lån fra Tyrkiske klubben Kasımpaşa SK, gjorde ingen feil i returen og satt inn 0-1 for Sarpsborg etter 48 minutters spill.
Aalesund yppet seg utover i kampen, men igjen ble det stang ut for hjemmelaget og Castro.
  • Neste utfordring for Aalesund blir Viking på bortebane søndag klokken 18.00. Sarpsborg 08 tar imot Mjøndalen lørdag klokken 20.30. Begge kampene kan du se på Dplay. Sikre deg tilgang her!

Slik stilte lagene:

Aalesund (4-2-3-1): Andreas Lie - Jørgen Hatlehol, Ben Karamoko, Daniel Grétarsson, David Ólafsson - Fredrik Carlsen, Petter Orry Larsen - Sigurd Haugen, Niklas Castro, Simen Bolkan Nordli - Holmbert Fridjónsson.
Sarpsborg 08 (4-2-3-1): David Erik Mitov-Nilsson - Magnar Ødegård, Bjørn Inge Utvik, Mikael Dyrestam, Joachim Soltvedt - Jordan Adeoti, Nicolai Næss - Ole Jørgen Halvorsen, Jonathan Lindseth, Tobias Heintz - Mustafa Abdelloue.

Her kommenterer han overgangsryktene: – Agenten vil ikke fortelle meg noe