Etter to serierunder står Aalesund med null poeng og 11 (!) baklengsmål. Et forventet nederlag i seriepremieren mot Molde ble fulgt opp av en grufull opplevelse i Kristiansund, hvor tangotrøyene dro hjem med 2-7 i bagasjen.
Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre har overvært begge de to første kampene til Lars Bohinens menn, og er svært overrasket over det han har sett.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
– De slapp til mye mot Molde, og man tenkte da de ville stramme opp mot KBK. De var jo veldig solide i OBOS, men nå er situasjonen en helt annen. Det er nesten sjokkerende å se måten de slipper inn mål på. Hvor dårlig de forsvarer egen boks, alltid på etterskudd i alle situasjoner... De virker nesten litt ukonsentrerte – det går sakte både i hodet og beina, sier Myhre i denne ukens episode av Indre bane.
Se Indre bane-panelets AaFK-diskusjon her (saken fortsetter under):

Ber Bohinen gjøre dette grepet etter marerittstarten

– Sjokkerende

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson trekker paralleller til 2019-utgaven av Mjøndalen.
– Det er litt det samme som i fjor med Mjøndalen. De så veldig bra ut defensivt og rykket opp på grunn av det, så kommer de til Eliteserien og det bare renner inn. Kanskje man ikke har fokusert nok på det defensive og tenkt at man var gode nok, og heller trent på andre ting? Jeg vet ikke, men det er jo sammenfallende.
For et lag som var kjent for alt annet enn det defensive etter opprykket, viste seg fra en helt annen side i 2019.
– Ser man på Viking som slapp inn mye i OBOS, så tighta de plutselig ganske bra opp i Eliteserien. Det kan være en grunn til det. Nå er jo nivået et knepp opp, men jeg er jo sjokkert over det AaFK har levert. De var jo bunnsolide i fjor, sier Jonsson.

Etterlyser keeperbytte

Bakerst har Andreas Lie vært langt fra overbevisende for de oransje. Nå mener Myhre at fjorårets beste keeper i OBOS-ligaen bør vike til fordel for nyinnkjøpte Gudmund Kongshavn.
– Får ikke Kongshavn muligheten nå, gitt at han er matchfit, er spørsmålet når hani det hele tatt skulle fått den. Det er ikke alle 11 målene som er Andreas Lie sin feil, men han har ikke spredd trygghet bak der. Det har vært en del returer og utboksinger som har resultert i store målsjanser eller baklengs.
Jonsson er klar i sitt svar på spørsmålet om Kongshavn nå bør få sjansen.
– Ja. Toppidrett er brutalt, og sånn er det. Man lever av prestasjoner. Noen ting må gjøres for å bryte en trend, i dette tilfellet forsvarsspillet. Man får nødvendigvis noe «syndebukker», men sånn er det bare.

Overraskende spådom

Nå venter et Brann-lag som står med full pott etter to runder. Men selv om lagenes formkurver peker i totalt motsatt retning, tror både Myhre og Jonsson på en etterlengtet opptur for Lars Bohinen og co.
– Slipper man inn sju mål i en kamp, så får man som regel en reaksjon hvor man tighter opp neste gang. Det tror jeg også vil skje med Haugesund, sier Myhre.
– Jeg tror faktisk AaFK vinner. Brann har hatt trøbbel på Color Line Stadion tidligere, og en sånn historie sitter litt i veggene uavhengig av styrkeforholdet, sier Jonsson.
Om Aalesund snur den vonde trenden mot Brann ser du på Dplay fra klokken 18. Slik sikrer du deg tilgang!

Hyller Brann-keeperens uvanlige grep

OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58