For Joackim Olsen Solberg har blitt 31 år og har fått stadig mindre spilletid utover i Mjøndalen-karrieren. Høsten 2020 ble han stort sett brukt som en innbytter mot slutten av kampene og måtte vike plass for yngre krefter.
Nå har kontrakten hans gått ut, og til uka skal man sette seg ned i Mjøndalen og snakke om en potensiell ny avtale. Christian Gauseth er en annen spiller i samme situasjon, og han avslørte nylig til Eurosport at han regnet med tilbud fra flere klubber. Han ville heller ikke garantere at han ble i klubben riktig ennå.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
2 TIMER SIDEN
Olsen Solberg er langt mer sikker på at MIF blir klubben hans videre.
– Jeg håper å fortsette i Mjøndalen. Så får vi jo se hva det ender med, det møtet. Vi skal møtes tirsdag, så får vi se hva som kommer ut av det.
– Jeg blir skuffa om jeg ikke blir tilbudt ny kontrakt for å si det sånn, med alt jeg har vært gjennom i den klubben her. Samtidig så har ikke den sesongen her vært slik jeg håpet. Hører man navnet mitt så tenker man kanskje målpoeng og sånt, og det har det ikke vært i år, sier han.
Som 31-åring kan det være siste mulighet til å utforske nye jaktmarker, men det er ikke fokuset til den allsidige spilleren.
– For min del handler det om MIF akkurat nå, det er helt klart. Jeg ønsker og håper å avslutte i klubben her. Jeg har såpass mange kamper, så det er faktisk mulig å ta klubbrekorden. Det har jeg lyst til.
– Så må kropp og hode henge sammen framover også. Per i dag så føler jeg meg fin og opplever lite skader.

Sportssjefen snakker generelt

André Nevstad er sportssjef og snakker mer enn gjerne generelt om spillerlogistikken.
– Vi hadde en tropp på høsten nå som egentlig ble større enn vi tenkte den skulle bli. Kampprogrammet var ikke like tøft som ventet og en del utlånsspillere. Den troppen vi skal ha i 2021 kommer nok til å være mindre enn den vi avsluttet med nå.
– Alt har jo blitt forskjøvet til ut i romjula, så vi visste jo veldig sent hvilken divisjon vi skulle spille i, forklarer han.
Han ønsker ikke å gå konkret inn på enkeltspilleres situasjon, selv om han innrømmer at klubbspillere som Gauseth og Olsen Solberg er viktige for kontinuiteten i laget.
– Til uka kommer vi til å sette oss ned med resten av gjengen for å finne ut hvem som blir med videre. Vi har hatt en litt generell inngang, så vi har ikke sett så veldig konkret på det. Det er først nå vi skal intensivere alt, så derfor har vi avtalt samtaler med dem.
Mathias Fredriksen, Alexander Betten Hansen og Quint Janssen er allerede sluppet av klubben. Allerede til uka kan nye forsvinne ut portene på Consto Arena.
– Det kan skje at vi får avklaringer på noen av dem til uka. Nå har de fleste fått ting litt på avstand etter en veldig spesiell sesong, så da kan det være greit å komme tilbake litt nullstilt når vi snakker om veien videre.
Men selv om troppen skal kuttes og finpusses, ser man fortsatt på forsterkninger som må på plass for å unngå nervene man har opplevd de to foregående sesongene.
– Vi har et bra fundament, men det er noen posisjoner hvor det skal noen nye på plass. Det blir en jobb å gjøre utover i januar.
Det har ikke lyktes Eurosport å komme i kontakt med Joackim Olsen Solberg.

Spår et annerledes overgangsvindu: Tror Eliteserie-klubbene henter flere fra OBOS-ligaen

Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Viking med tremålsseier over Jerv
2 TIMER SIDEN