Vålerenga - Haugesund 1-0 (0-0)
Før kampen handlet det meste om Vålerengas Kjetil Haug som skulle få sin første Eliteserie-start etter at førstekeeper Kristoffer Klaessons så rødt i forrige kamp.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Keeperen fortsatte i samme spor som i Mjøndalen og holdt nullen. Men det var en annen som stjal showet denne gangen. Benjamin Stokke banket inn Vålerenga-seier på volley åtte minutter før slutt.
– Jeg husker så vidt situasjonen. Jeg husker en stuss på en eller annen i midten der, og da får jeg stå alene, så da bare klemmer jeg til, sier Stokke til Eurosport etter kampen, som for øyeblikket er i Oslo-klubben på en kontrakt ut sesongen.
Stokke fant nok en gang veien til mål i andre kamp på rad. Nå er spissen klar på at målet er å fortsette i blå drakt.
– Jeg regner med at du har lyst til å spille deg til en lenger kontrakt?
– Det er målet. Jeg trives godt her så langt. Jeg har lyst til å være med her og bygge opp laget, sier Stokke til Eurosport.
Se hele intervjuet med Benjamin Stokke her. Saken fortsetter under videoen:

Vil bli værende i VIF: – Jeg trives godt her

Også VIF-trener Dag-Eilev Fagermo lar seg imponere av spissen og påpeker at Eliteserien har mye godt i vente dersom 29-åringen får riktig spillere rundt seg.
– Det er ikke lett å stoppe den maskinen der på innlegg, men det er klart at han fikk for lite i dag. Får han mer innlegg så er han en veldig sterk spiss i Eliteserien, sier Fagermo etter kampen.

Sjansefattig omgang

For VIF-keeper Haug som var den store snakkisen før kamp ble det derimot ikke så alt for mye å holde fingrene i under onsdagens kamp.
I en relativt sjansefattig første omgang åpnet hjemmelaget kampen best og etter knappe elleve minutter jublet Klanen for det som så ut til å være kampens første mål etter en VIF-corner. Men feiringen ble brått avbrutt av det ble blåst frispark til gjestene etter en forseelse i feltet, og det uten store protester fra VIF-leiren.
Så kom kampens første store målsjanse etter 20. minutter spilt. Igjen var de blåkledde nærmest etter det som startet med en Horn Myhre-avslutning som tvang fram en retur fra keeper Helge Sandvik til en ensom Herolind Shala i boks. Men 28-åringen blåste ballen langt over mål.
Rett før hvilen ble det hett på Intility Arena og Haugesund kom for første gang med en gigantsjanse foran keeper Hauge etter en kontring fra egen banehalvdel. Men det skulle fortsatt ikke sitte for Kristoffer Velde som avsluttet rett til høyre for stolpen. Dermed stod det målløst på Intility etter en halvspilt kamp.

Matchavgjørende bytter

Etter garderobepraten hadde Fagermo fått nok av mangel på tempo og gjorde tre offensive justeringer for hjemmelaget. Magnus Lekven kom inn for Felix Horn Myhre og Osama Sahraoui inn for Bård Finne. Før Vega fikk ta turen på gressmatta for Shala utover i omgangen.
– Det er et veldig tomt Vålerenga-lag. Det er null energi. Spiller vi sånn, taper vi, sa Fagermo til Eurosport i pausen da han omtalte byttene.
Og justeringene skulle bli matchavgjørende for Fagermos menn. Etter flere sjanser fra begge lag var det til slutt Vålerenga som kunne juble for tre poeng, og det takket være et angrep bygget opp av to innbyttere. Sahraoui la inn et nydelig innlegg til Lekven som til slutt stusset ballen videre til Stokke. Sistnevnte dunket 1-0 i det lengste hjørnet på volley i det 82. minutt.
Dermed gikk Haugesund nok en gang av banen uten å finne motstanderlaget sitt nett og Vålerenga kunne juble for en så langt ubeseira sesong på hjemmebane. Haugesund ligger for øyeblikket på en ellevteplass og møter Viking på hjemmebane lørdag 20.30. Vålerenga ligger på øvdre del av tabellen på en tredjeplass og møter de målglade Kristiansund-spillerne søndag klokken 18.00. Kampene kan du se på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Se høydepunktene her:

Se høydepunktene: Vålerenga - Haugesund 1-0

Slik stilte lagene:

Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug - Christian Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe - Herolind Shala, Fredrik Oldrup Jensen, Felix Horn Myhre - Bård Finne, Matthias Vilhjalmsson, Benjamin Stokke.
Haugesund (4-4-2): Helge Sandvik - Mikkel Desler, Benjamin TIedemann, Ulrik Fredriksen, Thore Pedersen - Niklas Sandberg, Bruno Leite, Joakim Våge Nilsen, Kristoffer Velde - Kevin Krygård, Benjamin Källman.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53