Mandag morgen la Vålerenga ut et bilde av sportssjef Jørgen Ingebrigtsen på Twitter, der Ingebrigtsen poserte med en flaske champagne som lå på kjøl.
Senere samme dag offentliggjøres den meldte signeringen av Åsanes Henrik Udahl. 24-åringen har signert en treårsavtale med Oslo-klubben.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
– Dette er et stolt øyeblikk for meg. Det ligger mye arbeid bak å komme meg tilbake til Vålerenga, og da er det ekstra deilig når det går i boks. Det er alltid her jeg har hatt lyst til å spille, og det var ikke aktuelt med noen andre av de andre klubbene når Vålerenga kom på banen, sier Udahl til klubbens nettsted.
Flere klubber har vært interessert i spilleren som ble toppscorer i OBOS-ligaen forrige sesong, men Eurosport kunne lørdag erfare at 24-åringen hadde bestemt seg for å gå til Vålerenga.
Da var det kun den medisinske testen som gjensto. Nå er også den i boks, og Udahl kan kalle seg Eliteseriespiller.
– Jeg har blitt kjent med meg selv som person og tatt tak i egen utvikling, og det har gitt resultater. Hvis jeg skal beskrive meg selv som spiller, så må jeg vel si jeg er en målscorer - en som er flink til å posisjonere seg i boksen og sette ballen i mål. Det er vel det jeg kan bidra med, smiler Udahl.
Udahl var tidligere en del av junioravdelingen til Vålerenga, men har de siste årene spilt i Follo, Fana og for Åsane. Så sent som i 2018 spilte han i 3. divisjon. Nå er han tilbake i blått, fem år etter at han forlot klubben.
Det er Dag-Eilev Fagermo svært fornøyd med.
– Vi har sett nøye på det han har levert i OBOS-ligaen og har fulgt han i lang tid. Vi får en målscorer som kan ligne litt på Vidar i spillestilen, og når planen hans er å lære av islendingen for å så danke han ut, vet vi at vi får en sulten spiller inn i troppen, forteller Vålerenga-treneren.
Med 19 scoringer i fjorårets OBOS-liga fikk Udahl sitt virkelige gjennombrudd på toppnivå, og den siste tiden har konkurransen tilspisset seg. Nå skal han prøve seg på nivået i Eliteserien.
Daglig leder i Åsane, Gorm Natlandsmyr, forteller at interessen har vært stor.
– Fem klubber i Eliteserien og OBOS-ligaen ønsket å hente Henrik. Vi ble enige om overgangssum med to av klubbene, og da var Henriks tydelige ønske å få dra til Vålerenga, sier Natlandsmyr til asanefotball.no.
Udahl har sin første trening med Vålerenga allerede mandag ettermiddag.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33