• Tirsdag 17:30 kan du se Eurosports eksklusive prat med selveste Erling Braut Haaland på Eurosport Norge - sikre deg tilgang her!
For selv om det er store forskjeller på både Vålerenga, Rosenborg og Sarpsborg 08, er de enige om én ting: det er ikke problematisk om den norske fotballsesongen skulle bli såpass skvist sammen at man ender opp med doble kampuker hver uke.
– Det er jo ikke noe problem rent fysisk at man spiller 90 minutter på søndag-onsdag-søndag. De beste spillerene i verden spiller rundt seks matcher i måneden. Og det er kampprogrammet forbildene våre på TV må takle. Det er absolutt noe å strekke seg etter her i Norge, mener Thomas Berntsen, som er sportssjef i Sarpsborg 08.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
19 TIMER SIDEN
– Vi må prøve å adaptere den typen livsstil her i Norge. Det får vi muligheten til nå, og det blir spennende å se hvordan hver enkelt klubb takler det.
I tillegg er det noe de fleste spillerne skal tåle, ifølge Berntsen.
– De afrikanske spillerene våre kan jo spille 30 kamper på 30 dager. De er vant til å spille fotball sju-åtte timer om dagen. Så er det andre spillere som tåler litt færre kamper, selvsagt.
Han forteller at Sarpsborg 08 ikke kommer til å gjøre grep for å øke antall spillere i troppen, da de historisk sett er vant med store tropper fra før av.
Les også: Dette kan bli Rosenborgs neste kjøp

Dorsin: – Kan bli tight

Det samme gjelder Rosenborg, forteller Mikael Dorsin til Eurosport.no.
– Jeg tror ikke vi trenger å øke troppen noe særlig. Vi har et akademi som vi kan fylle på fra også. Vi har såpass god kontroll at jeg tror vi skal takle mange kamper med den troppen vi har, sier han.
Likevel må han innrømme:
– Jo tettere kampprogram det blir, jo vanskeligere blir det med restitusjon. Det blir vanskeligere å legge et godt grunnlag på trening.
– For oss som har seriekamper, cupkamper og kanskje Europa i tillegg, så kan det bli ganske tight.
Samtidig er han enig med de andre sportssjefene. Det bør ikke være noen uoverkommelig oppgave for spillerne i Rosenborg.
– Jeg ser ikke det som et problem. Vi får jo se hva som skjer med Europa-spill og det der, men i utgangspunktet tror jeg vi skal stå i det.

Espeseth: – Likt for alle

I Vålerenga-leiren, der man har permittert spillerne 75 %, sier daglig leder Erik Espeseth følgende:
– Det jeg vet er at spillere elsker å spille kamper. Det er det beste de vet. Så at vi får flere kamper når vi eventuelt komprimerer sesongen, gjør at man er villige til å strekke seg langt.
Først og fremst vil man bare ha fotballen tilbake.
– Jeg tror ikke det er noe problem for noen, og det er uansett likt for alle. Om vi skulle spille to ganger i uka, så går det helt fint for oss. Det er mange der ute som savner fotballen nå.
Fikk du med deg denne?

Fyrer løs mot Eliteserie-rivalen: – Dette er bare starten på hevnen!

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02