Rundt regnet er Eliteserie-lagene delt på midten blant de som kan trene og de som ikke kan trene. Klubbene i Viken, samt Haugesund (Rogaland) og Sandefjord (Vestfold og Telemark) har full treningsstans grunnet de strenge lokale smitteverntiltakene, mens klubber som Tromsø, Viking og Vålerenga mer eller mindre kan trene som normalt – under strenge smittevernhensyn, vel og merke.
Forbudet mot fellestrening gjelder fram til 11. april for klubbene i Viken.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45

– Det begynner å haste

Tirsdag var toppfotballklubbene i møte med Norsk Toppfotball (NTF) og Norges fotballforbund (NFF), det det ble diskutert ulike scenarioer inn mot den planlagte seriestarten 2. mai.
Både sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen og daglig leder i Stabæk Jon Tunold deltok på ettermiddagens møte, og begge er tydelige på at tiden snart begynner å renne ut.
– Det jobbes mot seriestart 2. mai, men det er klart det begynner å haste nå. Man må snart åpne opp for klubbene som ikke kan trene, for at vi skal bli klare til seriestart, sier Berntsen til Eurosport kort tid etter møtet.
– Tror du det blir seriestart 2. mai?
– Jeg tror at mange lag kommer i gang 2. mai, men det er ikke sikkert at alle gjør det. Det er ingen grunn til at lag som Molde og Bodø/Glimt ikke skal bli klare til da, svarer sportssjefen.
Daglig leder i Stabæk Jon Tunold er enig med kollega Berntsen i Sarpsborg 08.
– Vi burde komme i gang med fellestreninger i neste uke for at 2. mai fortsatt skal være reelt. Når man har vært ute i såpass lang tid uten trening, trenger man tid til å forberede seg, ved å blant annet inkludere treningskamper, forklarer han, før han fortsetter:
– Det er også stor skaderisiko når spillere har vært ute så lenge.
I Stabæk har det de siste ukene oppstått smitte blant flere spillere, så mulighetene for fellestrening hadde nok uansett ikke vært tilstede. For Jon Tunold handler mye om å finne en løsning som blir akseptert for de rundt.
– Vi prøver hele tiden å finne løsninger som ivaretar risikoen for alle, både for de i og utenfor klubben. Det er også viktig å komme fram til noe som er spiselig for de rundt, forteller Tunold til Eurosport.
Eliteserie-klubbene som befinner seg i Viken, og som derfor ikke kan organisere fellestreninger, er Strømsgodset, Mjøndalen, Stabæk, Sarpsborg 08 og Lillestrøm.

Bobleløsning

Ifølge både Thomas Berntsen og Jon Tunold, var det flere forslag som ble diskutert under det digitale møtet tirsdag ettermiddag.
Ett av forslagene er å lage smittefrie bobler for klubbene, enten i Norge eller i utlandet, for å isolere samtlige fra smittefarer og dermed hindre smitte inn mot seriestarten.
– Det at en eventuell boble legges til Norge eller til utlandet har egentlig ikke så mye å si, så lenge premissene er satt. Samtidig er man nødt til å oppsøke områder der det ikke er smitte, og da er det igjen en risiko at man tar med seg smitte dit, forklarer Berntsen.
– Alt diskuteres, og det jobbes stadig med gode alternativer.
08-sportssjefen er samtidig opptatt av å ikke utnytte regelverket og restriksjonene.
– Vi ønsker ikke å gjøre noe som ikke er akseptert av samfunnet, og vi prøver ikke å finne smutthul i regelverket.

Tror spillerne ønsker boble

Administrende direktør i Norsk Toppfotball Leif Øverland sier til TV 2 at de ønsker å presentere forslaget om en smittefri boble til myndighetene.
– NFF vil hjelpe klubbene og presentere disse forslagene til myndighetene. Vi ønsker tommel opp fra de selv om vi kan isolere de helt for seg selv. Spillerne er villige til å gå i smittefri bobler i kohorten og ikke reise hjem til familie og venner, sier han til kanalen.
Stabæk-sjef Jon Tunold er helt sikker på at spillerne hadde vært villige til dette, til tross for at de da ikke kan ha fysisk kontakt med familien.
– Det tror jeg de helt sikkert vil. De er jo alle vant til å dra på treningsleir. Tvert i mot tror jeg dette er noe spillerne svært gjerne har lyst til, sier en tydelig Tunold til Eurosport.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33