Tolv baklengsmål i sesongens fire første kamper gjorde at Start-trener Joey Hardarson så seg nødt til å ta grep. Gultrøyene foretok et keeperbytte og stilte med tre midtstoppere på Haugesund stadion.
Det så lenge ut til å funke bra, men helt på tampen sørget Starts unggutt Jesper Daland for at alle tre poengene ble igjen på Vestlandet. Midtstopperen var uheldig og satte ballen i eget nett på en Haugesund-corner.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
– Helt utrolig deilig, sa Haugesunds Kristoffer Velde til Eurosport etter kampen.
– Jeg visste at vi kom til å score mål. At vi får det rett før slutt er ekstra deilig. I dag viser vi karakter.
Start-trener Joey Hardarson var tydelig preget etter kampslutt.
– Det er litt sånn historien har vært for oss denne sesongen. Det er ekstremt bittert, sa Hardarson etter kampen.
Islendingen er tydelig på at laget sitt ble snytt for straffespark i sluttminuttene. Start-stopper Vegard Bergan skjøt ballen opp i hånden på en Haugesund-forsvarer.
– Det er helt ufattelig. En har akkurat vært på dommerkurs hvor slike hendelser var i fokus, sa Hardarson.
Åpningen var tett og jevn i julisola på Haugesund stadion. Ingen av lagene klarte å skape de største sjansene. Start yppet seg riktignok etter om lag 20 minutters spill, men avslutningen til Eirik Schulze var aldri i nærheten av farlig.

Frisparksuser

Åpningen var tett og jevn i julisola på Haugesund stadion. Ingen av lagene klarte å skape de største sjansene. Start yppet seg riktignok etter om lag 20 minutters spill, men avslutningen til Eirik Schulze var aldri i nærheten av farlig.
Haugesunds Niklas Sandberg var milimetre fra å sende vertene i føringen da han dundret et frispark i tverrliggeren midtveis i første omgang. Det ville nok smakt usedvanlig godt for 25-åringen, som aldri ble satset på da han selv spilte i sørlandsklubben i 2018.
Andre omgang startet nøyaktig som den første. Tett, jevn, og uten de største mulighetene til noen av lagene.
Omgangens første målsjanse kom da Eirik Wichne snappet ballen fra Thore Pedersen rett utenfor egen femmeter. Starts utskjelte høyreback klarte ikke å lirke den i nettmaskene da han første å skli ballen forbi Haugesund-keeper Helge Sandvik, og fikk istedenfor frispark imot seg.

Ineffektive

Starts Steffen Lie Skålevik sløste vekk kampens største sjanse etter 70 minutters spill. Et innkast fra Wichne ble stusset fra Vegard Bergan, via Joacim Jørgensen, før den datt ned i beina på Starts lånesoldat som skled ballen inn i nettveggen fra kloss hold. Like etter var Alexander Ammitzbøll farlig frempå, men Deumeland hang igjen fint med på notene.
Det var hjemmelaget som presset på i sluttminuttene, og rett før full tid kom uttellingen. Start fikk satt inn en liten sluttspurt, men det var for sent. Sesongens første seier uteble for sørlandsklubben.

Kom fra femmålstap

Start dro til Haugesund uten seier i de fire første kampene. Sist kamp slapp de inn fem da de ble feid av egen hjemmebane av Odd, og dermed måtte trener Joey Hardardon gjøre grep før reisen til Haugaland.
– Alle vet at vi har sluppet inn for mange enkle mål denne sesongen. Mot Haugesund er vi ikke ute etter å underholde noen, sa Joey Hardarson til lokalavisen Fædrelandsvennen i et intervju før kampen
Haugesund ankom kampen på en stigende bølge. Etter å ha tapt sine to første kamper, tok trener Jostein Grindhaug grep og skiftet formasjon før møtet med Kristiansund. Det resulterte i uavgjort mot de blå fra Nordmøre, før de tok sesongens første seier mot Sandefjord i helgen.
Starts neste kamp er hjemmemøtet med rivalene Viking, mens Haugesund reiser til Skien for å møte Odd på søndag.
(NTB)
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 KLOKKEN 11:26