Det er Romerikes Blad som melder nyheten tirsdag kveld. De skriver at Lillestrøm, sammen med Stabæk, Strømsgodset, Haugesund, Mjøndalen og Sandefjord, i dag har sendt inn ønsket om å utsette de to kampene som nå er satt opp til 8.-9. og 12. mai.
Ifølge Romerikes Blad er det LSK-styreleder Morten Kokkim som har signert henvendelsen på vegne av de seks klubbene.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
15 TIMER SIDEN
– Det er to grunner til at vi ønsker å utsette seriestarten for klubbene som er rammet av 5a-restriksjonene og ikke får trene normalt. Først og fremst er det hensynet til spillernes helse. Vi mener ikke at det blir ivaretatt med kun fire ukers oppkjøring. I tillegg ønsker vi å øke tilsnittet av fair play ved å redusere den negative effekten for klubbene som kommende mandag ikke har kunnet trene på 26 dager, sier Kokkim til avisen.
I stedet ber klubbene om at deres kamper i de to åpningsrundene spilles på et senere tidspunkt, i tillegg til at spilleplanen endres slik at lagene fra områdene som er stengt møtes også i de tre rundene etterpå.
Sarpsborg og Odd, som er blant de såkalte 5a-lagene, er ikke med på brevet.
– Vi fremmet forslaget om kamper mellom Viken-lagene, og aksepterte det som et kompromiss for kort oppkjøring med nærkontakt-trening. Vi ville derfor ikke tøye strikken lengre da denne løsningen ble akseptert, sier Thomas Berntsen, sportssjef i Sarpsborg 08, til Discovery.
Einar Håndlykken, daglig leder i Odd, sier de har stor forståelse for henvendelsen som er sendt av LSK og de andre klubbene, men at de til tross for det har besluttet å ikke stille seg bak det.
– Odd og resten av klubbene har lenge argumentert for at Eliteserien bør få starte opp. Nå er vi først og fremst fornøyde med at vi får komme i gang, og mener oppstart tidlig i mai er det aller viktigste, sier han til Discovery.
Ifølge Odd-sjefen vil de holde fast ved at det store bildet er det mest avgjørende nå, nemlig at seriespillet kommer i gang. Han mener de må gjøre det beste ut av situasjonen de er i, til tross for at oppladningen ikke blir optimal.
– Vi klubbene som har fått treningsforbud får en stor konkurranseulempe. Ingen Eliteserie-klubber har fått større konsekvenser resultatmessig enn Odd. Men også da vår sesongavslutning ble ødelagt i fjor, var vi mest opptatte av det store bildet - nemlig at Eliteserien måtte bli avsluttet før jul.
Både Nils Fisketjønn, direktør i konkurranseavdelingen i NFF, og Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball, bekrefter til RB at de har mottatt henvendelsen og stiller seg positive til forslaget.
Øverland sier at de har hatt diskusjoner med de gjeldende klubbene hele tiden, og at det ikke kom overraskende på dem ettersom de ikke kom i mål med bobleløsningen de har jobbet med.
– Jeg har lest innspillet som vi har fått fra klubbene. Det er både interessant og konstruktivt, og det er noe vi tar med oss. Nå er vi mest opptatt av å få åpnet for treningskamper fra midten av april, og når vi er ferdig med den saken vil vi se på dette forslaget, sier Fisketjønn til avisen.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
EN DAG SIDEN