Denne sesongen har stopperbauta Andreas Hanche-Olsen virkelig seilt opp som en av Stabæks aller viktigste brikker. Til tross for kun én seier på de siste ni kampene, henger bæringene greit med etter godt over halvspilt Eliteserie-sesong.
Hanche-Olsen, som har spilt på Stabæks A-lag siden han var 19 år, kan ta mye av æren for at Jan Jönssons mannskap har bitt godt fra seg dette halvåret.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
5. september ble 23-åringen tatt ut til sin første A-landslagstropp, da Lars Lagerbäck hentet ham inn som reserve etter at RBK-spiller Tore Reginiussen pådro seg en skade før Nations League-kampen mot Nord-Irland.

Landslagsambisjoner

Stabæk-spilleren fikk ikke spilletid med flagget på brystet, men plukket med seg flere erfaringer fra de fire dagene på landslagssamling.
– Jeg hadde en veldig fin samling med landslaget, som var både givende og veldig lærerrikt. Det er selvfølgelig en veldig fin bekreftelse å få, og det er gøy at de ser at jeg har levert solid for Stabæk den siste tiden. Jeg er ikke i en fast tropp enda, der gjenstår det litt – det er fortsatt læring, understreker 23-åringen til Eurosport.
Selv har Hanche-Olsen satt seg et tydelig mål om landslagsfremtiden de neste årene.
– Om jeg fortsetter utviklingen, så håper jeg at jeg kan være fast i landslagstroppen om et par år, fortsetter han.
(Saken fortsetter under videoen.)

Kommer med én tydelig målsetting etter sin første A-landslagssamling

– Han blir bare bedre og bedre

Andreas Hanche-Olsen har startet 17 av 18 kamper for Stabæk denne sesongen, og for Jan Jönsson er bæringen stort sett den første han setter inn i startelleveren før hver kamp. Svensken kommer med flere rosende ord i retning 23-åringen og er ikke i tvil om at stopperen går en lys framtid i møte.
– Han blir bare bedre og bedre for hver uke. Hanche holder forsvaret sammen på en veldig fin møte, og jeg tror at vi bare har sett begynnelsen på utviklingen hans, sier Jönsson til Eurosport, som måtte se laget ryke på nok et Eliteserie-tap søndag kveld, etter at Odd ble for sterke på Skagerak.
– Hanche er relativt ung som midtstopper å være, og tror bare at han kommer til å ta ytterligere steg denne sesongen, legger han til.

Snudde den vonde trenden

Det har vært noen tunge måneder for Nadderud-gjengen, og til tross for godt spill og en fin tabellposisjon utover seinsommeren, hadde ikke laget vunnet en kamp siden de slo Aalesund 19. juli. Mot Haugesund, like etter landslagspausen, snudde Stabæk endelig den vonde trenden og sikret tre meget etterlengtede poeng. For Andreas Hanche-Olsen ble det en berg-og-dalbane av en kamp, der stopperen først sendte Stabæk i føringen, før han 20 minutter senere satt ballen i eget nett bak en utslått Marcus Sandberg.
– Det var virkelig en kamp på godt og vondt. Kjedelig å få det selvmålet etter å ha scoret, men da gikk jeg jo i null, så det var jo greit, sier den tidligere Øvrevoll Hosle-spilleren, som rundet 100 kamper for Stabæk tidligere i sommer.
– Hvordan var det å endelig snu den vonde trenden?
– Det var like mye lettelse som glede. Når det butter så mye imot, så preger det deg også i livet ellers – spesielt når det morsomste du vet er å vinne fotballkamper. Det var deilig å få den, så vi kunne senke skuldrene litt, svarer Hanche-Olsen.
– Det er lenge siden vi har holdt nullen nå, så det er snart på tide det også, legger den målrettede forsvarsspilleren til.

Nytt tap

Stabæk kom kjapt ned på jorda igjen denne helgen, etter at de mørkeblå ble flere hakk for små i kampen mot Odd på Skagerak arena. Først serverte evigunge Espen Ruud Elbasan Rashani like før halvtimen var spilt i Skien, før førstnevnte selv sendte ballen i mål kvarteret før slutt. Hjemmelaget vant til slutt 2-0.
Jan Jönssons mannskap ligger nå midt på tabellen med 22 poeng. Stabæk-treneren sa til Eurosport han ikke var fornøyd med første omgang og at han måtte heve stemmen sin litt i garderoben i pausen.
– Ja, jeg måtte gjøre det da, men ikke så voldsomt. Men andre omgang var bedre, det synes jeg, sa Jönsson.
Neste kamp for Stabæk er mot Start på Nadderud stadion søndag klokken 18:00. Den kampen ser du på Dplay.
Se høydepunktene fra Odd - Stabæk her:

Se høydepunktene: Ruud og Rashani med scoringer i seier mot Stabæk

OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01