Seierstoget stoppet brått for Glimt etter sjansesløseri: – Det er kanskje like greit

Malin Hamilton

Oppdatert 30/07/2020 klokken 20:36 GMT+2

Glimt jaktet sin ellevte strake seier i årets Eliteserie da serielederne tok turen til Nadderud torsdag kveld. Men seiersdansen måtte brått stoppes mot Stabæk etter at hjemmelaget berget ett poeng.

Stabæk - Bodø/Glimt

Stabæk - Bodø/Glimt 2-2 (1-2)
Med hele 14 poeng fra femteplass og til toppen, var det ingen tvil om at de gulkledde var sett på som favoritter før kveldens oppgjør. Med to tidlige mål fra Ulrik Saltnes og Kasper Junker så det lenge ut til at laget fra Bodø skulle vise seg å være uovervinnelige nok en gang.
Men Glimt hadde kun markert seg én seier på Nadderud Stadion før kampen og slik ble det også stående. Etter et voldsomt sjansesløseri fra gjestene, sikret reduseringer fra Mats Solheim og Normann Hansen 2-2 på hjemmebane.
Dermed tok den meget omtalte seiersrekken på ti kamper slutt, men det var ikke Glimt-treneren bekymret over.
– Det er noen dager hvor du ikke har en 100-prosent dag, sa Kjetil Knudsen til Eurosport etter kampen.
– Det stresser meg veldig lite, fortsatte han.
– Er det irriterende?
– Nei. Det er kanskje like greit, så slipper vi å prate noe mer om den seiersrekken, sa Knudsen.
Se hele intervjuet med Kjetil Knudsen her. Saken fortsetter under videoen:

Oppgitt over svidde sjanser – avviser at Glimt er slitne

Ulrik Saltnes mente problemet lå hos det mentale for laget, som brente samtlige sjanser for seier.
– Vi klarer ikke å omstille oss og vi er ikke der hvor vi skal være. Vi sentrer ikke til hverandre på åpent mål og løper ikke den nødvendige meteren da det trengs som mest og da blir det ikke bedre enn det her, sa han til Eurosport og påpekte videre at fokuset ikke er på seiersrekken.
– Først og fremst så jakter vi prestasjoner og det var prestasjonene som var for dårlige i dag.
Se hva Stabæk-trener Jan Jönsson på sin side hadde å si om kveldens kamp her. Saken fortsetter under videoen:

Første laget som tok poeng fra Glimt, men dette irriterte Stabæk-sjefen

Tidlig ledelse

For det tok bare 12 minutter før Bodøs målmaskiner skulle finne målet igjen. Philip Zinckernagel slo inn corner mot Ulrik Saltnes, som fikk heade ballen i nettet fra første stolpe. Sandberg var på, men hadde såpe i hanskene.
Kort tid etter økte Glimt ledelsen. Patrick Berg yppet seg med et frispark fra 30 meter, som endte med retur fra Sandberg. Stabæk-forsvaret hang ikke med og Kasper Junker fikk banke inn 0-2 mot gamleklubben.
Med to baklengsmål våknet endelig vertene. Mats Solheim var først på corner og satte inn reduseringen i nærmeste kryss.
Før pausen derimot løftet Stabæk seg og det kunne fort endt med både en, to og tre mål for begge lag før garderobepraten.

Sikret poengdeling

Etter sidebyttet fortsatte sjansesløseri-trenden og det luktet lenge mål, men denne gangen var det de blåkledde som kom best i gang.
Tortol Lumanza svingte ballen inn på bakre til Kornelius Normann Hansen, som styrte ballen forbi keeper Joshua Smits og satte inn utligningen i det 61 minutt.
Gjestene produserte flere store sjanser, men det satt ikke for Glimt som fortsatte å brenne mulighetene.
– Etter hvert i andre omgang så lar vi de løpe imellom og vi begynner å gjemme oss. Det er et lite hakk ned i andre omgang. Summen av sjanser gjør at vi bør ta dette, sa Knudsen.
Også Stabæk hadde sine store sjanser i kampens andre omgang.
– Vi kan fort score 3-2 vi også, selvom Bodø/Glimt har deres sjanser, sa Mats Solheim etter kampen.
  • Søndag tar serielederne imot Strømsgodset på hjemmebane, mens Stabæk gjester Haugesund. Kampene kan du se på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!

Slik stilte lagene:

Stabæk (4-3-3): Sandberg - Olsen Øveraas, Solheim, Hanche-Olsen, Jonassen - Vetlesen, Lumanza, Bohinen - Norman Hansen, Botheim, Edvardsen.
Bodø/Glimt (4-3-3): Smits - Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan - Brunstad Fet, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Junker, Hauge.