Viking - Strømsgodset: 2-2
Etter forrige helgs 2-1-seier på Consto Arena måtte Veton Berisha ut med en leggskade, og det var lenge usikkert om han ble klar til kampen mot Strømsgodset. Det ble han ikke og Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mente før kampen at det var et sted laget vil merke det spesielt i dag.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Berisha har vært viktig i den snuoperasjonen som Viking har hatt og han er jo en hærfører. En ting er jo nå har han scoret mål, det har jo løsnet for han der også, men fremfor alt så er jo han en lagspiller som er viktig for presspillet som gjør at motstanderne får dårligere forutsetninger for å få sitt spill til å fungere. Der vil de kanskje merke det aller mest i dag, sa Jonsson før kampen.
Og det så lenge ut til at det var gjestene som kunne ta med seg tre poeng fra SR Bank Arena i den 20. runden. Men en utligning tre minutter på overtid av Yann-Erik de Lanlay, sikret poengdeling.
– Tre minutter på overtid så smeller det. Og er det ikke den hjemvendte sønn som blåser den inn i krysset? De Lanlay!, sa Jonsson etter utligningen.
– Det oppleves som at vi skulle gjerne hatt tre poeng, men når alt kommer til alt så er det bra gjort at vi henter det tilbake og får uavgjort. Men selvfølgelig litt kjipt at vi ikke får tre poeng, sa målscorer de Lanlay etter kampen.
Viking-trener Bjarne Berntsen var også fornøyd etter å ha fått med seg ett poeng mot Godset.
– Når du ligger under 2-0 og klarer å utligne til 2-2 og den siste er på overtid, så er det jo klart du er strålende fornøyd, sa han etter kampen.
Saken fortsetter under:

Se høydepunktene: Seieren glapp for Godset på overtid

– Refleksredning

Første omgang gikk uten scoringer. Hjemmelaget hadde to store sjanser da Sondre Bjørshol smalt til etter 26 minutter, før Even Østensen fikk muligheten til å heade inn scoringen fire minutter før halvveis spilt. Begge gangene vartet Viljar Myhra opp med lekre redninger og han var mye av grunnen til at Viking ikke gikk til pause med ledelse.
– Det er igjen en refleksredning av ypperste klasse, utbrøt Eurosports ekspert Joacim Jonsson etter den siste redningen til Myhra.
– Det er fantastisk å ha han der. Vi vet han har reddet oss to ganger nå, så det er deilig å ha han der, sa Mikkel Maigaard i pausen.
Også Vikings Viljar Vevatne måtte rose motstanderlagets sisteskanse i pausen.
– Han har hatt noen bra, det skal han ha. Gode redninger, sa han.
Se redningen her. Saken fortsetter under:

Sjekk Myhras redning: – Ypperste klasse

– Har vært sensasjonell god

Åtte minutter ut i andre omgang var det Strømsgodset som kunne juble. Johan Hove spilte gjennom en lekker pasning til Lars-Jørgen Salvesen som enkelt kunne sette inn 1-0-ledelsen.
Med kvarteret igjen av ordinær tid doblet Strømsgodset ledelsen. Denne gang var det Salvesen som skjøt ballen inn foran målet hvor Hove ventet og kunne sette ballen i mål.
– Det er Salvesen som gjør en meget god prestasjon. Et hardt innlegg mot bakre. Hvem ellers enn Johan Hove? Sin åttende scoring for året, setter han inn gjennom et dypt løp fra midtbanen. Han har vært sensasjonell god, unggutten fra Sogndal, sa Jonsson etter scoringen hans.
Men to minutter senere reduserte hjemmelaget da Viljar Vevatne satte inn Vikings første mål for kvelden. Yann-Erik de Lanlay tok corneret og Vevatne stanget inn scoringen.

Utlignet tre minutter på overtid

Tre minutter på overtid utlignet Viking. Yann-Erik de Lanlay fikk ballen av Tommy Høiland og kunne banke inn utligningen. Flere mål ble det ikke og dermed ble det poengdeling på SR Bank Arena.
– Hadde troen på slutten der, men så er det litt typisk oss. Vi gir bort en scoring eller to på slutten. Det er ufattelig tungt. Det føles ut som et tap nok en gang, sa en tydelig skuffet Johan Hove etter kampen.
– Jeg vet ikke. Det er jo helt sykt. Vi kan score tre fire mål til og vi er jo alene med keeper fire-fem ganger, så at ikke en av de går inn og at vi ikke får det til på en eller annen måte, er jo.. Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er helt sykt, sa Salvesen.
– Jeg er sinnsykt skuffet. Jeg spurte i pausen: Hvor er guttene våre? Vis nå for faen hvem dere er. Og det mangler jeg i første omgang. Så ser jeg guttene mine igjen, vi får 1-0 og 2-0. Vi er i kontroll, vi har fullstendig kontroll og så.. De får et mål på dødball. Så har vi igjen kontrollen og det er sjanse for oss å sette inn mål nummer tre. Men så har vi et balltap, det er helt utilgivelig, sa Godset-trener Henrik Pedersen.
Se hele intervjuet med Pedersen her:

Frustrert etter å ha mistet seieren på overtid: – Sinnssykt skuffet

Valsvik på vei tilbake til Godset?

Dagen før overgangsvinduet stenger, surrer det også med ulike overgangsrykter. Gustav Valsvik, som har vært i Rosenborg siden 2019, har fått beskjed av klubben at han kan se seg rundt etter en ny klubb. Det skriver Adressa. Samtidig skriver Nidaros søndag at Godset er interessert i å hente Valsvik tilbake.
– Kan han være på vei hjem til Strømsgodset?
– Han var der i tre sesonger før han gikk til Braunschweig i Tyskland. Valsvik er jo en venstrebent stopper og de savner jo et venstreben. Så er det jo en ting at han kanskje ikke er god nok for et RBK-lag som skal kjempe om titler og Europa-spill, men Godset er i en litt annen ende av tabellen, har slitt enormt bakover også, så det synes jeg er logisk at han blir diskutert rundt Strømsgodset, mente Jonsson i Fotball Direkte-sendingen.
  • Se Deadline Day-sendingen på mandag fra 19.00 på Eurosport.no, Dplay og Eurosport Norge.
Se intervjuet med en skuffet Hove her:

Føltes som nok et tap: – Det er litt typisk oss

Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22