Seier for Molde og RBK – slik endte sesongens første treningskamper

Oppdatert 17/04/2021 klokken 19:55 GMT+2

Etter mye utsettelser og usikkerhet, spilles det endelig fotballkamper i Norge igjen. Her er resultatene fra sesongens første treningskamper for klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen.

Eirik Hestad og Emil Konradsen Ceide

Rosenborg - Raufoss 3-0
Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceïde og Carlo Holse scoret målene i oppgjøret som ble spilt i strålende solskinn på en treningsbane ved Lerkendal stadion.
– Det var deilig, en god følelse å spille fotball igjen, og jeg synes guttene gjorde det veldig godt. Det var fine mål og mange fine angrep, selv om vi manglet det siste ved noen anledninger, sa RBK-trener Åge Hareide til klubbens Youtube-kanal.
Hareide har hentet inn flere nye spillere, og han ga startplass til tre av dem lørdag: Adam Andersson (venstreback), Vebjørn Hoff (midtbane) og Stefano Vecchia (høyrekant).
Andersson noterte målgivende pasning bak Islamovics 1-0-mål etter en halvtime. Han slo inn fra venstre, der Islamovic var framme med tåen foran en nølende Raufoss-keeper og fikk tuppet RBK i ledelsen.
Driblevingen Ceïde er ikke først og fremst kjent for sitt hodespill, men han scoret på heading sju minutter etter pause. 19-åringen stanget Islamovics innlegg kontrollert inn til 2-0.
3-0 kom i det 82. minutt etter fint RBK-spill. Holse fikk en strøken ball på høyrekanten fra Edvard Tagseth, og dansken skrudde ballen rundt keeper og inn i langhjørnet.
– Det er viktig at de offensive spillerne våre får selvtillit og scorer mål, kommenterte Hareide.
– Vi spiller tålmodig på 1-0, og så kommer mål nummer to og tre. Og da spiller vi slik vi skal.
Mjøndalen - Grorud 5-2
Det ble en målfest i oppgjøret mellom Mjøndalen og Grorud. Markus Nakkim sikret 1-0 til Mjøndalen, før Nikolas Walstad økte til 2-0 etter 42 minutter. Like etter fikk Grorud en redusering etter et selvmål av Willam Sell. Noen minutter senere kom Oscar Aga seg løs i bakrommet bak Mjøndalen-stopperne og alene med keeper lobbet han inn 2-2
Men Mjøndalen ble for sterke til slutt. Scoringer fra Martin Rønning Ovenstad og Alfred Schivren økte ledelsen til 4-2, før Martin Rønning Ovenstad satte inn sin andre og Mjøndalens femte scoring.
Molde - Stjørdals-Blink 2-1
Etter Europa Leauge-exiten mot Granada er Molde i gang med kampspill igjen før Eliteserien braker løs i mai. Men da Erling Moes mannskap tok i mot Stjørdals-Blink, var det de rødkledde som tok første stikk.
Like før halvtimen var spilt felte Stian Gregersen gjestenes Jonathan Johansson i boksen, og dommeren pekte på krittmerket. Jens Petter Hauges lillebror Runar var iskald fra elleve meter og sendte gjestene i føringen.
Eirik Hestad banket inn utligningen på returen etter Magnus Wolff Eikrems skudd på overtid i i den første omgangen. Minuttet senere prøvde Hestad seg igjen, men i stedet for å finne nettmaskene fant han lagkamerat Etzaz Hussain. 28-åringen gjorde ingen feil og sendte hjemmelaget i føringen like før pause.
Det ble ingen flere scoringer, og Molde kunne juble for seier.
Neste treningsoppgjør for de blåkledde er Kristiansund på fremmed gress fredag 23. april. Deretter følger hjemmekamper mot Sogndal onsdag 28. april og Lillestrøm søndag 2. mai. Molde åpner Eliteserie-sesongen med hjemmekamp mot Kristiansund søndag 9. mai.
Start - Bryne 2-3
Bryne tok en tidlig ledelse etter ordentlig klønete spill av Start-forsvaret. Joachim Holtan var våken og snappet opp ballen etter enn kommuniksjonsvikt mellom midtstopper Jesper Daland og keeper Amund Wichne.
Start fikk straffe minutter før pause og det var Emil Pedersen, sønn av tidligere Start-trener Steinar Pedersen, som satt straffen iskald i hjørnet. Et langskudd av Mattias Moldskred gikk rett på Bryne-keeper Igor Spiridunov, men målvakten klarte ikke å få hansken bak ballen, og den trillet over mållinja.
Like etterpå utlignet Joachim Holtan til 2-2, før Andreas Dybevik satte inn det tredje for gjestene fra Jæren. Kampen endte 2-3.
Sogndal - Brann 4-1
Sogndal tok ledelsen etter ett minutt ved Kristoffer Hoven, før Brann utlignet noen få minutter senere etter scoring av Aune Selland Heggebø.
Tre scoringer fra Sogndal før pause sørget for en 4-1 ledelse til sogningene. Det ble ingen scoringer i andre omgang og kampen endte 4-1.
Kristiansund - Ranheim 0-3
Ranheim tok en overaskende seier over fjorårets femteplass i Eliteserien, Kristansund. Ranheim vant til slutt hele 0-3.
Odd - Sandefjord 0-0
Det ble ingen mål i oppgjøret mellom Odd og Sandefjord. Kampen endte 0-0.
Viking - Åsane 1-1
Åsane tok ledelsen i det 13. minutt, før Viking utlignet ni minutter senere. En farlig pasning av en Åsane-spiller i egen boks ble snappet opp av Samúel Fridjónssen og islendingen hadde ingen problemer med å sette ballen i mål. Viking presset på i andre omgang, men det ble ingen flere scoringer.
Jerv - Sandes Ulf 3-2
Jerv ledet 2-0 til pause etter scoringer fra Willis og Ocampos. Sandes Ulf svarte i andre omgang og scorte to mål, men i det 73. minutt ble Ole Marius Håbestad felt innen for 16-meteren og det ble dømt straffe. Håbestad tok straffen selv og satt den enkelt i mål til 3-2. Flere mål ble det ikke.