VALLE (Eurosport.no):
Vålerenga-Strømsgodset 2-0 (2-0)
Vålerenga hadde kun vunnet én av de siste ni kampene mot Strømsgodset - et lag de statistisk sett sliter med. På Oslo øst søndag kveld var det derimot tidvis bare ett lag på banen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
I tillegg var det et stolt øyeblikk for 19 år gamle Osame Sahraoui som scoret sitt første mål for klubben og dermed også sitt første mål på toppnivå noen sinne.
– Det var på tide altså. Det var veldig deilig. Jeg føler det har tatt litt for lang tid med denne scoringen, så den har jeg venta på, sa han til Eurosport i pausen.
– Men du har jo så vidt debutert?
– Jeg setter høye krav til meg selv, gliste han tilbake.
– Det burde ha vært noen flere målpoeng denne sesongen, så det var utrolig deilig å få scoringen nå.
Dag-Eilev Fagermo sparte ikke på lovordene om Sahraoui:

Hyller egen unggutt: – Ikke mange norske spillere med samme repertoar

– Fortjent tap

Henrik Pedersen var skuffet, dog fattet, etter kampen.
– Det er et fortjent tap. Vi mangler mye på mange parametere i dag, sa han til Eurosport.
– Når vi ikke er 100 % blir det vanskelig mot de beste. Selvfølgelig er vi skuffet.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Vålerenga - Strømsgodset 2-0

To kjappe

Etter en jevn åpning på kampen, ble det utover i omgangen synlig at det var Vålerenga som ville mest på Intility Arena. Det var derimot Strømsgodset som kom til den første muligheten. Ipalibo Jack tredde gjennom Moses Mawa. Førstetouchen var ikke ideell, men likevel fikk han curlet ballen forbi Klaesson. Tverrliggeren var i veien for 0-1.
Så gikk Vålerenga rett i angrep. Dønnum tok med sin gode kamerat Mickelson på løpetur og skjøt fra skrå vinkel. Ballen sneiet stolpen og gikk ut, og dermed hadde begge truffet treverket. Heldigvis for hjemmelaget skulle de få nye muligheter til å score. Et passivt Godset-forsvar klarte ikke å avverge at Borchgrevink fikk slå inn fra høyre siden. Inni feltet kom Osame Sahraoui styrtende inn og bredsidet inn 1-0. Det var ungguttens første mål på øverste nivå.
Vondt ble til verre for Godset. Vålerenga fikk corner på tampen av omgangen. Godset-spiss Salvesen stod på første stolpe for å heade unna. I stedet sendte han ballen i en bue mot bakre stolpe der Niklas Gunnarson fikk den mellom beina og inn i nettet. Klønete av gjestene, og VIF hadde doblet.
Attpåtil fikk hjemmelaget et mål annullert. Benjamin Stokke ble dømt offside etter en ball inn i boksen, selv om reprisene viste at det slettes ikke var så sikkert som linjemannen skulle ha det til.

Tannløst bortelag

Henrik Pedersen er neppe en trener som ikke lar høre fra seg når han ikke er fornøyd. Men pausepraten så ikke ut til å hjulpet noe som helst, for det var slikk og ingenting gjestene fra Drammen leverte etter hvilen. Det ble knapt skapt målsjanser mot Klaessons mål, mens Vålerenga var trygge i det de foretok seg framover.
Det så generelt ut som Fagermo og co. var fornøyd med tomålsledelsen, og de tok ikke de mange kontringsmulighetene som kom deres vei. Godset fikk ha ballen noe mer på tampen og kom seg til et par halvsjanser, men det var aldri noe som så farlig ut for hjemmelaget. Dermed endte det 2-0 på Intility Arena.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43