Bodø/Glimt - Sandefjord 2-1
Jens Petter Hauge gjennomførte tidligere denne uken en av tidenes overganger fra norsk fotball, da han ble klar for AC Milan – som han debuterte for samtidig som Bodø/Glimt skulle ta fatt på livet etter lynvingen som noterte seg for 14 mål og 8 målgivende på 18 kamper.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Det er fantastisk for spilleren og klubben. Det kommer en tid etter Jens Petter også, og Ola Solbakken er en mer klassisk Glimt-kant. Jens Petter har smarte bevegelser og er uforutsigbar en mot en, mens vi kanskje får enda mer gjennombruddskraft med Solbakken, sa trener Kjetil Knutsen til Eurosport før kampen, og la til:
– Jeg er optimistisk med tanke på at vi atter en gang skal håndtere det på en fin måte.
Og håndtere livet etter Hauge gjorde de til gagns fra start. For de fikk en drømmeåpning av de sjeldne rett fra avspark. Sandefjord var ikke nær ballen med unntak av en svak heading fra Lars Grorud rett i beinta til Sondre Brunstad Fet.
– Jeg så det kom til å bli en andreball der, så det var bare om å gjøre å komme på den først. Jeg fikk litt rom og da var det bare å plassere den nede i hjørnet, sier Brunstad Fet til Eurosport.
Han banket den vakkert og kontrollert inn nede ved stolperuta til 1-0-ledelse allerede etter 17 sekunder.
– Det er så sjukt. Jens Petter Hauge er borte, og så bomber de inn et mål. Helt utrolige er de. Og Brunstad Fet, han satt på benken i Aalesund, det er en mestersignering, utbrøt Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte.
(Artikkelen fortsetter under intervjuet med en kritisk Knutsen, som bekrefter at de jobber med spillerkjøp):

Kritisk til prestasjonen – bekrefter at de jobber med spillerkjøp

Og så var det Solbakkens tur til å være involvert da ledelsen ble doblet rett før halvtimen. Sandefjord-back Brice Wembangomo forsøkte å skjerme ballen ut over dødlinja, men gjorde en slett jobb. Solbakken fikk en fot på ballen og spilte den ut til Ulrik Saltnes som enkelt kunne banke den inn i nettet.
– Jeg bør bare få ballen vekk. Jeg føler ballen er ute, men det har ikke noe å si, jeg bør bare få den vekk og ferdig med det, sier Wembangomo til Eurosport.
Saltnes var strålende fornøyd med Hauge-erstatteren.
– Helt nydelig. Han er en fantastisk enkel spiller å spille med og har ekstremkvaliteter med rykk og tempo, så det tror jeg var starten på et godt samarbeid, sa Saltnes om Solbakken.
Men seks minutter før pause fikk Sandefjord en opptur, da Lars Markmanrud fikk godt treff på nedfallsfrukt etter en corner og reduserte til 2-1.
Rett før hvilen kunne imidlertid Glimt økt både en og to ganger på store sjanser til både Saltnes og Philip Zinckernagel.
Til tross for det og ledelse var ikke Knutsen fornøyd i pausen, og mente laget måtte opp et hakk både på energi, trøkk, kroppsspråk og positivitet.
– Vi kan alltids ha dårlige perioder, men det handler om å gjøre dem så korte som mulig og bygge hverandre opp, sa treneren, tydelig på jakt etter mer.
I løpet av de første ti minuttene av omgang nummer to hadde både Glimt og Sandefjord en ball i metallet, representert ved Solbakken og Devyer Vega.
(Artikkelen fortsetter under intervjuet med lillebror Hauge):

Lillebror Hauge sesongdebuterte for Glimt: – Målpoengene kommer

Omtrent i samme sekund som Hauge kom innpå til sin debut for Milan i Serie A, var Saltnes centimetere unna å score da han kastet seg frem på et innlegg, men Jacob Storevik leverte en strålende redning.
Sandefjord var absolutt ikke ueffne og evnet å holde en del på ballen med sine gode ballspillere, men Glimt kunne og kanskje burde scoret flere ganger ved Zinckernagel og Brunstad Fet på store sjanser.
På overtid fikk innbytter Erik Brenden en kjempesjanse til å utligne med kampens siste spark på ballen, men han misbrukte den.
– Det er synd. Vi spilte bra mot et fantastisk lag, og gjør to feil som gjør at vi gir dem to mål. Da blir det vanskelig mot ligaen beste lag. Jeg er likevel stolt av guttene, som spilte bra i mange minutter og kunne tatt med poeng på slutten. Vi viste at vi kan konkurrere på dette nivået, sier Sandefjord-trener Marti Cifuentes til Eurosport.
Før start meldte Nettavisen at Glimt har lagt inn bud på Stabæks Hugo Vetlesen.
– Det går ikke flere ut, men det kan komme noen inn, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen kryptisk til Eurosport om overgangsvinduet som stenger mandag.
Glimt er ubeseiret etter 20 serierunder, to tredeler av sesongen.
Marti Cifuentes mener det er på tide at det fokuseres mer på alt de gjør bra enn bare negativt:

– På tide at det fokuseres på alt vi gjør bra, ikke bare negativt

UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54