Kristiansund - Odd 4-3
Med de tre poengene klatret de også forbi Rosenborg til fjerdeplassen på tabellen, som gir Europa neste sesong, før trønderne møter nedrykksdesperate Mjøndalen i morgen.
Eliteserien
Bekrefter avslåtte bud på landslagsuttatt stjerne-svenske
18 TIMER SIDEN
Odd kom til kampen rett ut av karantene, med bare en treningsøkt i beina. De hadde flere hangekamper og medaljer sikte, og til tross for at de manglet Kitolano-brødrene og Elbasan Rashani, viste de at de hadde energi.
Så var det da også gjestene som tok ledelsen like før pause. Vladimir Rodic slo ballen fint inn til Mushaga Bakenga som fortsatte løpet og enkelt kunne styre kula i garnet.
Dermed er han oppe i tosifret antall scoringer denne sesongen, etter 10 mål på sine 14 siste kamper. Bakenga har kun en gang i karrieren scoret tosifret antall mål i en sesong: 12 for Rosenborg i 2011.
Men Kristiansund svarte umiddelbart. Etter en dødball sto de opp og fortsatte trykket. Christoffer Aasbak slo en nydelig innlegg til Sondre Sørli, som med vrista klinket ballen i nettet på volley.
(Artikkelen fortsetter under):

Matchvinnerhelten med stikk til Eurosport-ekspert på direkten

Og så erobret KBK ledelsen snaue tolv minutter ut i akt nummer to. Amahl Pellegrino fosset frem på venstresiden og la inn foran mål. Der ventet Sørli som satte inn sitt andre for kvelden.
Å la Pellegrino fosse frem på venstresiden gjør man sjeldent ustraffet. Det fikk Odd erfare med drøye kvarteret igjen, da Olaus Skarsem slo en strålende stikker i bakrommet. Og alene med Sondre Rossbach gjorde Pellegrino ingen feil, og på sitt karakteristiske vis satte han kula ved lengste stolpe med høyrefoten.
Dermed gikk han igjen forbi Kasper Junker på toppscorerlisten etter danskens scoring for Bodø/Glimt tidligere på kvelden, men som om bølgene fra den enorme KBK-jubelen slo videre til Haugesund, svarte Junker til 24-24 om lag 35 sekunder senere.
Odd på sin side nektet å gi seg, og etter å ha trykket på havnet ballen hos Espen Ruud på høyresiden. Han slo inn foran mål der ingen andre enn Bakenga var på farten og styrte inn reduseringen.
Minutter før slutt satte imidlertid Junker inn Glimts 100. målet for sesongen, sitt tredje for kvelden og sitt 25. for året.
Som nevnt tidligere, nektet Odd å gi seg. Nok en gang var det den dødelige duoen Ruud/Bakenga som markerte seg. Corneren fra Ruud på overtid ble styrt i nettet til utligning og hat trick av Odd-spissen.
– Vi gjør ikke en god kamp, men nok til å vise karakter og komme tilbake. Og så skal jeg være Özil, noe som jeg absolutt ikke er, og ødelegger for laget. Så da kan du kaste de tre målene, i hvert fall nå. Kanskje jeg nyter det senere, men akkurat nå er det tungt, sier Bakenga til Eurosport.
– Hvilken situasjon tenker du på da?
– På siste kontringa der så jeg prøver jeg å slå gjennom Tobias. Der skal jeg holde på ballen. Jeg skal liksom være en av lederne på dette laget, og da skal man ikke gjøre de feilene. Så jeg føler stor skyld for at vi taper i dag.
(Artikkelen fortsetter under):

Hat trick-Bakenga med Özil-sammenligning: – Føler stor skyld

For overtidsdramaet fortsatte: For Pellegrino brukte sitt sinne til å omgjøre nok en sjanse til scoring. 4-3-målet, hyllet som et av de beste han har gjort i år av Eurosport-ekspert Bernt Hulsker, ble scoret flere minutter inn i tillagt tid.
– Det her er vanvittige bilder. Der Christian Michelsen, der har du generalen din, utbrøt en ekstatisk Bernt Hulsker i Fotball Direkte.
– Det er europeisk toppklasse, jeg kan ikke få skrytt nok, fortsatte han.
Dermed sikret han tre ekstremt viktige poeng med sitt – og utlignet til 25-25 i toppscorerduellen med Kasper Junker.
– Det viktigste er at KBK vinner, så er mål bonus. Selvfølgelig er det ekstra deilig når det er matchvinner-målet. Det er gøy, sa Pellegrino til Eurosport.
– Junker er en fantastisk spiss. At han scorer 25 mål, er ikke rart. Og Glimt er et fantastisk bra lag. Jeg tenker på meg selv og KBK. 25 mål i KBK er en stor prestasjon, sa Pellegrino.
Det betyr også ny poengrekord til KBK, etter at de har klatret og klatret oppover i divisjonssystemet og forbedret resulatene så godt som hvert eneste år.

Brøt nok en barriere: – Lille KBK kjemper mot RBK og kanskje VIF

Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
I GÅR PÅ 18:59
Eliteserien
Merker flere LSK-endringer siden ankomsten – vil bygge videre på ny kultur
02/12/2021 PÅ 20:53