Sarpsborg 08 mot lysere tider - Start fortsatt uten seier

Malin Hamilton

Oppdatert 12/07/2020 klokken 22:20 GMT+2

Det var strålende sol på Østlandet, men bekmørkt så det likevel ut for Start som nok en gang måtte gå av banen uten seier da Sarpsborg 08 tok årets andre seier.

Sarpsborg 08 - Start

Sarpsborg 08 - Start 1-0
Det var det man kunne kalle et bånnoppgjør i Eliteseriens syvende runde mellom to lag som har slitt stort med å hente poeng i årets sesong da Sarpsborg 08 tok i mot Start på hjemmebane.
Begge lag stod med tre poeng hver. Start hadde enda ikke fått med seg en trepoenger, mens S08 kom fra årets første seier mot Sandefjord. Og nettopp sistnevnte ga mersmak for Mikael Stahres menn som fikk det til å løsne for andre gang og kunne juble for sin første hjemmeseier på sitt fjerde forsøk i år.
– Det er veldig bra at vi har vunnet to kamper på rad, men vi må ikke glemme at vi hadde fem tap før det, sier Stahre til Eurosport etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Sarpsborg 08 - Start 1-0

På syv forsøk i Eliteserien skulle det derimot fortsatt ikke sitte for gjestene.
– Vi må bare fortsette å jobbe på , så kommer det til å snu det er jeg sikker på, sa Eirik Schulze skuffet til Eurosport etter kampen.
– Vi har ikke noe valg, fortsatte han.
Likevel er ikke Start-treneren bekymret for mangel på resultater.
– Vi er med i hver kamp, så gjelder det å skvise ut de siste prosentene av spillet og fortsatt ha troen på det, sa Start-trener Joey Hardarson til Eurosport etter kampen.
– Du har ikke noe følelse at det er noe blindgate dere er i?
– Nei, det føler jeg ikke.
Se hele intervjuet med Joey Hardarson her. Saken fortsetter under videoen:

Ser til kampen mot RBK: – Fin kamp å ta første seieren

Tidlig scoring og stolpeskudd

Start yppet seg til å begynne med, men det tok ikke lange tiden før S08 tok styring.
Kampen var knappe åtte minutter gammel da hjemmelaget tok ledelsen etter en slurvete klarering fra Start. Jonathan Lindseth plukket med glede opp etter å ha bommet på sin første målsjanse. Han valset inn i 16-meteren og fikk god tid til å åpne årets målkonto med et skudd fra skrått hold i lengste hjørne.
– To seiere i år og matchvinner i en av dem, kan være fornøyd med det, sa Lindseth til Eurosport etter kampen.
Se målet her. Saken fortsetter under videoen.

Tok ledelsen etter åtte minutter for S08

Seier gir tydelig mersmak. S08 viste stor vilje til å komme til avslutninger. Stahres menn kunne fort gått til pause med flere scoringer i sekken. Rett før pause fikk hjemmelaget to kjempe muligheter der ballen først traff tverrlegger og deretter stolpen i et og samme angrep.
– Det er så nære du kommer uten å score, sa Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
Se sjansen her. Saken fortsetter under videoen:

Her kunne S08 gått opp i en 2-0 ledelse: – Det er så nære du kommer uten å score

Start skrapet til seg noen nesten-muligheter før pause, men ble for upresise i siste tredel og dermed var det S08 som var nærmest tre poeng etter 47. minutter spilt.

Ingen Start-sjanser

S08 så komfortable ut i andre omgang på Sarpsborg stadion og kontrollerte kampen relativt greit mot et Start som ikke klarte å true hjemmelaget. I tillegg var verken presisjon eller tempo godt nok. Med litt ballbytte rundt midtstreken og en sjansefattig omgang endte det med 1-0 etter 90.minutter og nok en kamp uten seier for gjestene.
– Start er veldig langt unna scoring i denne matchen, sa Bengt Eriksen.
– Det kjentes ut som at vi hadde veldig god kontroll, men jeg syntes vi burde stengt av kampen mye tidligere, sa Mikael Stahre til Eurosport etter kampen.
Om Start klarer å ta sin første seier i neste seriekamp mot Rosenborg på hjemmebane kan du se torsdag klokken 20.30 på Dplay og Eurosport Player. Sarpsborg 08 møter Stabæk på bortebane klokken 18.00. Sikre deg tilgang her!

Slik stilte lagene:

SARPSBORG (3-4-3): Mitov Nilsson - Ødegaard, Utvik, Næss - Lindseth, Coulibaly, Salétros, Thomassen - Halvorsen, Strand Larsen, Ofkir.
START (4-2-3-1): Deumeland - Wichne, Bergan, Daland, Robstad - Aremu, Schulze - Kabran, Skaanes, Tønnessen - Bringaker.