Etter at Sarpsborg 08 fikk inn flere nye spillere i forrige overgnagsvindu, forklarer sportssjef Thomas Berntsen at det ikke blir like mye aktivitet dette vinduet.
– Jeg kan bekrefte at det ikke blir så mange, men jeg kan ikke si helt hvilke posisjoner. Det har litt med hvilken formasjon vi faller ned på. Men at det blir en tre-fire spillere inn her i løpet av vinteren, det blir det nok. Og så er vi fornøyd med den troppen vi har, vi investerte mye penger i troppen i fjor, i mye unge spillere og de har blitt bedre i løpet av sesongen, og kommer til å bli enda bedre i år. Jeg er ganske sikker på at den investeringen vi gjorde i fjor, kommer vi til å få betalt for i år. Vi gjorde en del grep i fjor og det blir nok en del mindre i år.
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
2 TIMER SIDEN
Men selv om sportssjefen ikke ønsker å si noe om hvilke posisjoner de ønsker å forsterke, er det kanskje en plass som utpeker seg. Keeper Alexandre Letelliers låneavtale med klubben gikk ut ved årsskiftet. Han voktet buret i de 12 siste rundene etter at Aleksandr Vasyutin ble solgt til russiske Zenit i fjor sommer. Dermed er det kun Aslak Falch og Simen Nilsen igjen på keeperplass hos Sarpsborg.
– Det er jo Aslak og Simen klar over. Vi har jo alltid ønsket å ha et keeperteam på tre stykker, og vi har erfaring med å jobbe slik, så det kommer inn en keeper der. Ikke noe negativt om verken Aslak eller Simen, men vi skal ha tre keepere, så det er de informert om, sier Berntsen.
Sarpsborg 08 har allerede hentet Mohamed Ofkir fra Sandefjord. I tillegg er flere spillere tilbake fra lån; Anwar Elyounoussi tilbake fra Fram Larvik, Sebastian Jarl tilbake fra KFUM, Wílmer Jesus Azofeifa Valverde tilbake fra Aalesund, Sulayman Bojang tilbake fra Kongsvinger og Aboubacar Dit Boubou Konte tilbake fra Nordsjælland.

Spillere ut?

I desember i fjor ble det klart at Kristoffer Zachariassen ble Rosenborg-spiller kommende sesong, mens Amin Askar har gått til Kristiansund. I tillegg fortalte Matti Lund Nielsen at han hadde takket nei til en ny kontrakt med Sarpsborg 08.
Kontraktene til Niklas Gunnarsson, Bart Straalman, Lenny Nangis, Kristoffer Knudsen Larsen, Jon-Helge Ødegård Tveita og Sander Thulin gikk også ut ved årsskiftet. Låneavtalene med Mario Pavelic og Kyle Lafferty er utgått, mens Pablo Cesar Arboine Carmona er utlånt til AD San Carlos, Costa Rica ut sesongen.
På spørsmål om det er flere som forsvinner ut, svarer Berntsen:
– Nja, det vet man aldri. Vi får se hvordan utviklingen blir og vi har en del unge spillere som er i utviklingsfasen, og hvis de er nær laget så vil vi gjerne ha dem her, og hvis de er litt lengre unna laget så kan det være noen av de går på lån. Det vet vi nærmere i slutten av mars, tenker jeg. I utgangspunktet så er det ingen som forsvinner ut herfra nå.
Se intervju med den nye Sarpsborg 08-signeringen Mohamed Ofkir:

Ofkir om ny klubb, ny trener og 2020-sesongen

Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07