Nyheten om at Sander Berge nå har signert for Sheffield United, kan nemlig være svært gode nyheter for Vålerenga og barndomsklubben Asker. Både økonomisk og rent symbolsk. Eurosport snakket med Vålerengas sportslige leder før overgangen var et faktum tidligere på torsdag.
– Skulle det bli den overgangen jeg ser det spekuleres i, så er det jo kjempestort for både Asker og Vålerenga også som har vært involvert i han, sa han.
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
2 TIMER SIDEN
– Alle som har vært med på veien får gi seg selv et stort klapp på skuldra.
VG omtalte først forhandlingene og skrev onsdag kveld at det skal dreie seg om en overgangssum på mellom 200 og 250 millioner norske kroner. I så fall vil videresalgsklausuler og utdanningskompensasjoner kunne gjøre at det drypper godt på Vålerenga og Asker - Berges tidligere klubber i Norge.
Eurosport kan erfare at videresalgsklausulen Vålerenga inngikk med Genk da Berge ble solgt til Belgia var på 10 % av framtidig overgangssum.
Ingebrigtsen hadde følgende å si om avtalen som ble gjort den gang:
– Det er mange som har spurt meg om det selvfølgelig. Generelt er norske klubber interessert i å få videresalgsklausuler på overganger ut av landet. Men noe spesifikt om avtalen da Sander gikk til Belgia, det kan jeg dessverre ikke si noe om.
– Men den finnes?
– Det finnes en avtale mellom oss og Genk da Sander gikk til Belgia. Men hva som står i den kan jeg ikke røpe.

Asker-sjefen: – En bonus

Daglig leder i Asker, Rune Klemetsdal, er heller taus om hvor mye Asker faktisk kan tjene på overgangen.
– Vi går ikke ut med tall, sier han.
Men det er ingen tvil om at det vil være tiltrengte midler for klubben som har som ambisjon om å rykke opp til OBOS-ligaen.
– Inntektene vil være en bonus som vi ikke har budsjettert med. Det vil være styret og administrasjonen som bestemmer hvordan disse pengene eventuelt skal brukes.
– Det er utrolig hyggelig at Sander gjør det så bra. Det er jo den gode reisen vi er mest opptatt av, og at vi har fått vært med på å utvikle han, sier han.
Fikk du med deg hva Espeseth sa om trenerjakten torsdag ettermiddag?

Fristen nærmer seg – dette sier Espeseth dagen før

Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07