Sandefjord nærmest seier i svak Odd-forestilling

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 13/12/2020 klokken 21:45 GMT+1

Mushaga Bakenga scoret sitt fjerde mål på to kamper for Odd, men det holdt ikke til seier mot Sandefjord søndag kveld.

Jacob Storevik redder Espen Ruuds straffespark i den andre omgangen. Kampen endte til slutt 1-1.

Sandefjord - Odd 1-1
Verken Sandefjord eller Odd leverte en topp prestasjon under flomlysene i hvalfangerbyen søndag kveld. Bortelaget gikk så langt som å kalle den første omgangen «en omgang kjemisk fri for målsjanser» på Twitter, noe som faktisk var tilfelle de første 45 minuttene.
Ingen av lagene produserte en eneste avslutning på mål før de gikk inn i garderobene, og det var lite som tydet på at Odd fortsatt henger med i kampen om Europa-plass. Før oppgjøret lå skienslaget, som har to kamper til gode på de andre lagene rundt seg på tabellen, på en sjuendeplass – seks poeng opp til RBK på fjerde.
Se høydepunktene:

Se høydepunktene: Bakenga-scoring da Odd spilte 1-1 mot Sandefjord

Ny Bakenga-scoring

Men allerede fire minutter inn i den andre omgangen satt den første avslutningen på mål for Odd – og det fra ellevemeteren, signert Espen Ruud. Backen, som vanligvis er sikker fra straffemerket, maktet ikke å overliste Jacob Storevik i SF-buret, og sisteskansen reddet dermed sin femte straffe for sesongen.
Det skulle derimot ikke ta lang tid før ballen lå i nettet bak Storevik i Sandefjord-målet. Etter flott forarbeid av Vladimir Roglic endte ballen i føttene til Robin Simovic, før det var Odds formspiller Mushaga Bakenga som omsider kunne juble for scoring.
Scoringen er Bakengas fjerde på to kamper, etter hat tricket mot Kristiansund forrige runde, og spissens 13.-ende denne sesongen.

Sandefjord slo tilbake

Odd så ut til å få med seg tre slitepoeng fra det gamle nabofylket, men andorranske Marc Vales ville det annerledes.
Forsvarsspilleren plukket opp løsfrukten etter et hjørnespark, og smalt inn Sandefjord-utlikningen drøye seks minutter før full tid. Seks minutter var ikke nok for Jan Frode Nornes sine gutter, som måtte se at tre kjærkommende poeng renne bort i sanden.
Like etterpå var samme mann frampå nok en gang – denne gangen var stopperen først på den dødball – og satt ballen i tverrliggeren bak en utspilt Sondre Rossbach. Nære på for Sandefjord, men det ble med ett poeng hver for de to naboene på Østlandet.
– Helt greit at det blir 1-1 her i dag. Et rettferdig resultat, understreket Odd-trener Jan Frode Nornes etter kampslutt.
– Gutta merker at vi har lagt bak oss en periode med karantene og lite trening, så nå skal vi restituere så godt som mulig før onsdagens kamp, la han til.
Odd møter Molde på Skagerak Arena onsdag, før de tar i mot Strømsgodset neste søndag. Skienslaget avslutter sesongen mot Brann i Bergen 22. desemeber.

Åtte hjemmekamper uten seier

For Sandefjord sin del har hvalfangerne sikret plassen i Eliteserien, etter at de sikret ett poeng mot Sarpsborg 08 i forrige runde. Til tross for at Cifuentes og resten av Sandefjord-laget har hatt en sesong over det de aller fleste forventet før sesongen, har ikke de blåkledde vunnet på hjemmebane siden seieren over Molde i starten av august.
Heller ikke i dag maktet hjemmelaget å få med seg tre poeng på eget gress, for det var et Odd-lag som stort sett hadde kontroll på naboen fra sørøst. Dermed står SF nå med åtte kamper uten seier på Sandefjord stadion.
Tirsdag avslutter Martí Cifuentes sin periode som Sandefjord-trener når Rosenborg kommer på besøk til hvalfangerbyen.