Fortsatt vet ikke Fevang, eller klubben, hva hans rolle blir etter at den nåværende kontrakten går ut ved årsskiftet.
– Når det gjelder neste år så er det vel litt uavklart, sire Fevang til Eurosport.
Eliteserien
– Tre poeng? Det høres ut som at vi er 100 poeng bak når dere prater
39 MINUTTER SIDEN
– Hvorfor det?
– Nei, det må du spørre klubben om.

Ønsker å være med

Fevang startet sin karriere som spiller i Sandefjord i 1999. Etter opphold i både Start og Haugesund kom han tilbake til klubben i 2015.
Totalt ble det 251 kamper og 50 mål for Sandefjord før han la opp i 2016. Samtidig som han la fotballskoene på hylla ble han ansatt som assistenttrener.
Den rollen er det ikke sikkert han fortsetter i neste sesong.
– Jeg har signalisert at jeg har lyst til å være med videre. Samtidig har jeg en totalsituasjon familiemessig som gjør at jeg nok kunne tenkt meg å få en litt mer tilpasset hverdag. Om det blir gjennom en annen stilling i klubben eller i en mer tilpasset rolle i et a-team vet jeg ikke. Klubben må uansett ta en beslutning rundt om de vil ha meg med videre eller ikke.
Det er viktig for han å presisere at det som gjenstår av sesongen er det aller viktigste per nå. Den må fullføres før man kan begynne å tenke på neste år og neste sesong. En sesong han foreløpig vet lite om.
– I beste fall er det uavklart. Det har ikke vært noe mer informasjon etter pressemeldingen, sier treneren.

Sjekker mulighetene

I Sandefjord sees det nå på om de kan finne en stilling Fevang kan trives i, ifølge klubbens styreleder.
– Han har indikert tidligere at han ønsker en litt annen rolle. Da sa vi at vi skal se hva vi kan få til. Vi har jo de rollene vi har, og så vi må se om vi finner plass i budsjettet, sier Gunnar Bjønness til Eurosport.
Det var økonomien som ble oppgitt som årsak da det ble klart at Cifuentes ikke fikk forlenget sin kontrakt.
– Vi må finne en rolle som han ønsker og er komfortabel med, og så må vi se om det er åpning for det. Kontrakten hans sånn som den er går ut på slutten av året, så det må bli en forandring i kontrakt eller stilling, sier Bjønness.

En slagside

Den tidligere midtbanespilleren har jobbet med Cifuentes både som spiller og trener. Han skjønner lite av vurderingen som førte til at Cifuentes og Gonzalez ikke får forlenget kontrakt.
– Jeg synes det er ganske underlig, det må jeg si. Jeg prøver å skjønne valget fullt ut, men jeg klarer ikke helt det. Selvfølgelig kjenner jeg ikke til alle tall i klubben, men jeg synes kostnaden av å bygge opp et helt nytt team og en spillergruppe, og muligheten til å konkurrere på det nivået vi gjør nå blir undervurdert, og fortsetter
– For første gang er vi et lag å regne med i Eliteserien, og å komme dit med de ressursene vi har hatt tilgjengelig er ikke en selvfølge. Nettopp derfor virker det mer naturlig å forsøke å videreføre det som allerede ligger til grunn, sier Fevang.
Han er likevel klar på at han fortsatt ønsker å være en del av Sandefjord.
– Jeg har lyst til å få ting til i Sandefjord fotball, men jeg synes dette var en slagside. Martí, Jordi og Javi er de flinkeste og mest profesjonelle personene jeg har jobbet med, enten som trener eller spiller, og for klubbens del er jeg redd for det som kan gå tapt.
Eliteserien
Kunstscoring sørget for ny spenning i gullkampen – Brann stadig på jumboplass
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Eikrem viste klasse – leverte perlescoring
EN TIME SIDEN