I en pressemelding på sine nettsider opplyser Sandefjord at de aksepterer sanksjonen fra NFF etter episoden som fant sted 18. oktober.
Det er doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund som har gitt straffeutmålingen.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
21 TIMER SIDEN
Sandefjord gis en bot på 20.000 kroner, må spille en kamp med tomme tribuner og skal henge opp et med banner med logoen «#STOPP rasisme» på en av tribunens langsider.
«Sandefjord Fotball vil med dette gjenta sin avstand mot rasisme. Samtidig finner klubben det vanskelig å gardere seg fullt og helt mot slike ytringer på Sandefjord Arena, og klubben mente den løste situasjonen på best mulig måte. Når det er sagt tar Sandefjord Fotball dommen til etterretning, og sett i lys av konsensus av lignende saker, ankes dommen ikke» heter det i meldingen.
Førstkommende kamp, hjemme mot Viking søndag, vil gå uten tilskuere.
Den frivillige vakten som ytret tilropene erkjente hendelsen etter kampen, og daglig leder Espen Bugge Pettersen varslet umiddelbart til Eurosport at personen ville bli utestengt fra klubbens hjemmekamper for alltid.
Straffen samsvarer med den Aalesund fikk, etter at Kristiansunds Amahl Pellegrino opplevde å få rasistiske rop mot seg fra en tilskuer. De fikk 10.000 kroner i bot, tilskuernekt på en hjemmekamp og måtte også henge opp et banner.
Dette sa Bugge Pettersen til Eurosport rett etter episoden:

– Han kommer aldri inn på stadion i min levetid i klubben

Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
21 TIMER SIDEN