Amahl Pellegrino stjal overskriftene flere ganger i høstsesongen i fjor etter overgangen til Kristiansund BK. Allerede etter tre kamper for KBK hadde han scoret tre mål.
– For å være helt oppriktig så synes jeg nesten han fikk for lite oppmerksomhet i fjor. For den høsten han hadde, den var helt fantastisk. Vi må jo nesten tilbake til storhetstiden i Rosenborg for å finne noe tilsvarende, det var en fantastisk andre halvdel av sesongen Pelle hadde, forteller KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
19 TIMER SIDEN
Han endte til slutt opp med åtte scoringer for KBK før han mistet de to siste kampene etter en skade i hånden. Michelsen sier til Eurosport at bruddskaden er grodd og at det nå handler om å komme seg tilbake for Pellegrino.
– Han trener seg opp igjen nå etter en utfordring med hånden. Jeg tror han er sugen på å vise at i fjor ikke var et blaff og at han har lyst å vise Norge at det er mål i han, sier Michelsen.
Se hele intervjuet her. Saken fortsetter under:

– Det er det han presterte i fjor som er utgangspunktet

Sammenlignes med tidligere RBK-profil

Assisnttrener Magne Hoseth, som har spilt for blant annet Molde, København og Vålerenga, mener det ikke er mange han har spilt med som har samme avslutningsteknikk som Pellegrino.
– Vi har hatt en spiss i Molde, (José) Mota, han var helt vill på akkurat det der. Også var det spesielt (Harald) Brattbakk i Rosenborg. Kom han innenfor så var det skuddfinte og så dro han den i lengste. Det er vel de to sånn avslutningsmessig som jeg har sett som er på samme nivå, sier Hoseth, før Michelsen legger til:
– Så kan vi vel lett dra frem manageren i United også. Som var ekstrem på dette han også, å prikke den i langhjørnet, sier han og henviser til Ole Gunnar Solskjær.
Saken fortsetter under:

Roser KBKs nykommer: – En solid signering

Forventninger

Nå er forventningene for Pellegrino store før 2020-sesongen.
– Selvfølgelig har vi et forventningsnivå, han har jo satt det selv. Det er jo det han presterte i fjor som er utgangspunktet. Jeg ser ikke noen grunn til at han skal prestere noe dårligere i år med tanke på prestasjoner. Mål går opp og ned, men han er så ekstremt dyktig når han kommer i de posisjonene som han kom i mange ganger i høst. Det samme gjorde han i Mjøndalen, han hadde et veldig fint målsnitt der, hvert fall en periode, roser assistenttrener Magne Hoseth, og legger til:
– Så er det å komme tilbake i den formen igjen, og jeg håper og forventer at han kommer dit så snart han er klar for å trene igjen. Han er en lettrent person. Og da tror jeg vi kommer til å få se et enda bedre nivå av han, på grunn av at han har vært borte en stund og har den sulten etter å komme tilbake igjen.
Michelsen mener det er en viktig egenskap å hele tiden ha lyst til å bli bedre og legger til:
– Så skal det jo nevnes at han har noen gode lagkamerater som setter han opp i de posisjonene. Han har ekstremferdigheter i den rollen der og han har jo senket KBK med både Bærum og Mjøndalen og scoret mot oss med Godset i fjor.
Her kan du se en av Pellegrinos scoringer fra i fjor:
Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
EN DAG SIDEN