Populære sporter
All sport
Vis alt

Sammenligner Odd-talent med John Carew: – Kommer til å bli sinnssykt god

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 31/05/2020 klokken 09:08 GMT+2

Odd-trener Jan Frode Nornes sparte ikke på superlativene da Eirik Asante Gayi (19) signerte proffkontrakt med klubben fredag.

Jan Frode Nornes

Foto: Scanpix

– Målet har alltid vært å signere proffkontrakt med Odd, og det er veldig gøy at det endelig skjer nå. Det er virkelig en guttedrøm som går i oppfyllelse.
Eirik Asante Gayi har gått gradene i telemarksklubben siden han var 16 år gammel, og fredag signerte unggutten sin aller første kontrakt med A-laget. Gayi var tilsynelatende strålende fornøyd med å endelig få muligheten på det øverste nivået i Odd.
19-åringen har signert en avtale ut 2021, og får drakt nummer 15 i klubben. Lørdag var forøvrig nysigneringen på plass i kamptroppen til Odd, da skienslaget tapte 2-1 mot Sarpsborg 08 på eget gress.

– En mindre utgave av John Carew

Trener Jan Frode Nornes sparte ikke på lovord, da han skal beskrev 19-åringen på fredagens pressekonferanse. Den ferske hovedtreneren trakk flere paralleller til en tidligere storscorer i norsk fotball.
– Jeg skal ikke legge veldig mye press på han, men fysikken og farta er ganske unik. Han er på mange måter en litt mindre utgave av John Carew, smilte Nornes til de få fremmøtte på pressekonferansen.
– I tillegg har han en helt enorm «passion» for det han gjør. Hvis jeg sier at du blir en bedre fotballspiller av å løpe gjennom en murvegg, så gjør du det, la Nornes til, og henvendte seg til unggutten.

X-faktor

Nornes sendte også gode ord i retning ungdomsavdelingen i Odd.
– Gutta i utviklingsavdelingen har gjort en strålende jobb. Asante har et råmateriale som er veldig spennende, og han har en meget solid x-faktor. Han kommer til å bli sinnssykt god.
Nå ser Eirik Asante Gayi fram til å komme ordentlig i gang med profflivet i Odd.
– Jeg er veldig glad. Dette er utrolig stort, sa en tydelig stolt ungutt.
Sett denne?
picture

Sjekk VIF-guttas elleville søppelbøtte-triks

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame