I starten av sesongen trollbandt Osame Sahraoui Vålerenga-fansen med en utrolig teknikk. Etter hvert har også overblikket og pasningsfoten fått vist seg skikkelig frem i Eliteserien.
Med de kvalitetene på plass tok det ikke lang tid før 19-åringen ble sammenlignet med den gamle Vålerenga-helten Ghayas Zahid, noe han satte pris på.
Fotball
Zahid klar for neste steg – ønsker mer Champions League-spill
20/10/2020 PÅ 11:50

– Skulle ønske det ikke var så mye snakk om det

Likevel var Sahraoui åpen om at det kunne bli litt for mye.
– Selvfølgelig, all respekt til Ghayas, han er en fantastisk spiller. Men jeg vil lage noe ut av meg selv. Jeg er Osame Sahraoui, ikke Ghayas Zahid. Jeg vil være meg selv, jeg vil skape et navn ut av meg, være en helt ny spiller som gjør ting som ikke har blitt gjort før, sier han.
Akkurat det er forbildet enig i.
– Jeg ser sammenligningen. Men jeg skulle ønske at det ikke var så mye snakk om det for hans del. Men jeg skjønner at folk sammenligner oss. Vi er samme type spiller og spiller samme posisjon. Så kommer det flere og flere sammenligninger nå som han kom med på landslaget og så videre, forteller Zahid til eurosport.no.
Nettopp landslagshistorikken er også noe som kobler dem sammen. Til tross for at Zahid har levert gode tall i utlandet i flere år, så har han kun blitt kalt opp til landslaget én gang. Han var heller aldri på noen ungdomslandslag før han kom med på U19.

Landslagslikheter

Det samme gjelder for nå 19 år gamle Sahraoui.
– Jeg husker første gang det skulle være samling på min alder (G15), så ble jeg fortalt at jeg var for liten. At jeg ikke var bra nok fysisk. Det er selvfølgelig noe man ikke vil høre og noe man ikke trenger å høre fra en trener. Samtidig så liker jeg motgang, for jeg føler det gjør en person sterkere, forteller han.
Etter kun én samling med de jevnaldrende ble han flyttet opp på U21, der han høstet lovord fra både U19-trener, Pål Arne «Paco» Johansen og U21-trener, Leif Gunnar Smerud.

Hyller unggutten

Zahid, som har kommet litt skjevt i gang med sin egen sesong for APOEL på Kypros, har fått med seg en del fra Eliteserien. Det gjelder også prestasjonene til den 19 år gamle juvelen.
– Det er en fantastisk spiller. Han har utrolig mye potensiale. Det virker som han slår ut i full blomst i år, forteller han.
Han er også fornøyd med at det ser ut som at gamleklubben kan ha knekt en kode i talentarbeidet sitt.
– Det er kult å se at Vålerenga får opp spillere som har kvaliteter, og det er bra for Eliteserien. Det er også bra med tanke på å bli solgt til utlandet. Jeg synes ikke Vålerenga har hatt mange spillere som du tenker at 100 prosent kommer til å levere i utlandet. Nå har de både Aron Dønnum og han, som er ordentlig, ordentlig bra, sier Zahid.
Se når han pratet om sammenligningen tidligere i år her:

Bli med Vålerengas supertalent på skogstur

Cyta Championship
Zahid-fulltreffere i byderby
17/11/2017 PÅ 19:53
Champions League
Zahid fikk bytte drakt med forbildet: – Likt ham som spiller i mange år
20/10/2017 PÅ 15:03