Sarpsborg 08-Mjøndalen 2-0
Elendigheten ser ikke ut til å ha noen ende for rådville Mjøndalen-spillere.

– Vi er dårlige i alt

Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Med grusom form kom de inn i kampen med et ønske om å snu den dårlige trenden, men etter to scoringer imot og nesten ingen sjanser skapt så ble det tøft for gjestene.
– Vi er dårlige i alt, egentlig. Vi forsvarer oss for dårlig, gir bort ballen for lett, vi skaper for lite, vi er ikke noe gode i overgangsspillet, vi er ikke gode på dødballer, så akkurat nå er vi inne i en forferdelig blindgate, oppsummerer trener, Vegard Hansen.
Kaptein Christian Gauseth var tilbake etter skade og spilte hele kampen. Han var langt fra fornøyd med prestasjonene de leverte mot hjemmelaget, men prøvde også å se lyset i enden av tunnelen.
– Det ser bekmørkt ut nå, men vi har vært i vonde situasjoner før og klart det, så vi vet at hvis vi står sammen og får til dette, så kommer det til å bli en høst vi aldri kommer til å glemme. Men akkurat nå er det smertefullt, forteller han.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Sarpsborg 08 kjørte over Mjøndalen og tok viktig seier

Optimismen var til stede før kampen med Gauseth tilbake fra skade, men planen fikk et stort slag allerede etter tre minutter. Da gikk Tobias Heintz i bakken etter en takling fra Sondre Solholm Johansen, og Sarpsborg 08 fikk straffe.

Slaktet lagkameratene i pausen

Mustafa Abdellaoue var uansett sikker, og sendte hjemmelaget opp i ledelsen med sin femte straffescoring for sesongen. Fem minutter før pause ble vondt verre for gjestene. Ole Jørgen Halvorsen fikk stå helt alene bak i feltet og bredsidet inn 2-0.
Mjøndalen var knapt på Sarpsborg 08s banehalvdel i den første omgangen og hadde ingen skudd på mål. I pausen ble det dermed full kok da Christian Gauseth entret intervjusonen.
– Det er folk som ser ut som de ikke har lyst til å spille, og de må komme seg til helvete av banen, tordnet han.
Se resten av tiraden i videoen under:

Gauseth skjelte ut egne lagkamerater: – De skal ut!

Vegard Hansen tok umiddelbart grep og gjorde tre bytter, uten at det hjalp nevneverdig.

Sarpsborg 08 ser oppover på tabellen

Den andre omgangen ble ingen stor opptur det heller. Bruntrøyene var litt mer med, og hadde noen halvsjanser og en stor sjanse fem minutter før slutt, men alt i alt hadde Sarpsborg 08 god kontroll på oppgjøret. Det var også hjemmelaget som skapte de største sjansene, mye anført av den hjemvendte Tobias Heintz.
– Vi har bestemt oss for at vi skal ikke snakke om de fem tapene på de fem første kampene i sesongen, men at vi skal se oppover. Men det er klart at det er en viktig seier, sier Sarpsborg 08-trener Mikael Stahre.
For Mjøndalen fortsetter nedturen, som fortsatt ligger på nedrykksplass.
– Jeg tror ikke de har ett skudd på mål. Det er begredelig og de har 13 mål på 18 kamper. Det er rekorddårlig, sier Joacim Jonsson etter kampen.
Sarpsborg 08 har derimot fått mer sving på sakene og tok sin andre seier på rad. De klatret dermed opp fire plasser og opp på en 7. plass før morgendagens kamper.
Sett denne situasjonen fra kampen?

Donald-kul etter hardt sammenstøt: – Se den!

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43