Rosenborg - Stabæk 2-2
Trond Henriksen hadde ikke tapt på Lerkendal etter at han tok over etter Eirik Horneland. Med ham i hovedtrenerollen hadde laget vunnet sine fem siste hjemmekamper, etter at de ikke vant noen av sine tre første på eget gress denne sesongen.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Søndag kveld ledet de 2-1, men greide ikke holde helt inn.
– Vi var slitne, den satt nok i mer enn vi ante den andreomgangen mot Breidablik her torsdag. Flere gikk tomme, og vi så tendensene. Vi ble for dårlige med ball, og da vi vant den, spilte vi den bort igjen. Jeg trodde kanskje vi skulle kjempe med oss en trepoenger da vi fikk 2-1, men greide det ikke, sier Trond Henriksen til Eurosport.
– En litt sur avslutning?
– Det er alltid surt å gi fra seg poeng, spesielt på Lerkendal. Det er det samme om det er siste kampen, det spiller ingen rolle i det hele tatt. Men vi var fryktelig slitne, det ble mye springing torsdag. Vi prøvde, men klarte ikke å få til nok.
Etter kveldens kamp overlater vikaren ansvaret til Åge Hareide som er på plass fra og med mandag. Klubbens nye trener fulgte kampen med argusøyne fra tribunen, der han satt sammen med styremedlem Rune Bratseth.
Duoen fikk se at det ikke var ufortjent da Edvard Tagseth fikset ledelse tidlig i kampen. Han skjøt fra langt hold, via en uheldig Andreas Hanche-Olsen, og forbi en sjanseløs Marcus Sandberg i Stabæk-målet etter drøye ti minutters spill.
Toppscorer Kristoffer Zachariassen kunne også doblet etter drøye halvtimen da han forsøkte seg med en frekk hælavslutning, men Sandberg avverget greit, før samme mann misbrukte nok en sjanse da ballen skled av foten i avslutningsøyeblikket.
(Artikkelen fortsetter under):

Overlater stafettpinnen til Hareide: – Alltid surt å gi fra seg poeng

Stabæk fikk en drømmestart på den andre omgangen, da Jørgen Olsen Øveraas slo et fint innlegg inn til Hugo Vetlesen, som enda vakrere styrte kula i nettet bak Julian Faye Lund til utligning.
Men bare noen minutter senere var RBK tilbake i ledelsen, da Zachariassen gikk i bakken i duell med Vetlesen. Torgeir Børven gikk frem og var sikker som banken fra ellevemetersmerket.
Åge Hareide stilte til intervju med Eurosport i pausen, men ville ikke mene for mye om ståa på spissplass med Børven og Dino Islamovic.
– Det er litt vanskelig å bedømme dem på en omgang. Litt urettferdig også. Vi får se litt fremover hvordan begge ser ut. Det er jo midtspisser begge to, så vi får finne ut hvordan vi kan bruke spillerne best mulig. Jeg må få dem i trening, så er det litt lettere for meg å svare på det, sier Hareide.
Ved siden av seg på tribunen hadde han en god del av en normal førsteellever, med Andre Hansen, Per Ciljan Skjelbred, Anders Konradsen og Pål Andre Helland blant dem.
Nå handler det om få flere av dem tilbake fra skade, i tillegg til at det finnes rom for nysigneringer.
– Ja, det tror jeg. Hedenstad for eksempel er venstreback, og han er normalt en høyrebeint høyreback. Alle ser at det behøves en venstreback, og det gjør stallen mer komplementær. Det er viktig med god dekning i de fleste posisjoner, og det synes jeg RBK har.
– Augustinsson er nevnt, Birk Risa også ...?
– Det er venstrebacker i hvert fall, sier Hareide og gliser.
Fra tribuneplass fikk han utover i andre omgang også se at Emil Konradsen Ceide hadde en ball i nettet, men den ble annullert for offside.
I stedet var det Stabæk som slo tilbake igjen, da Faye Lund ga en farlig retur på et Mats Solheim-skudd og Oliver Edvardsen kunne styre inn 2-2-målet med syv-åtte minutter igjen.
– Vi har ikke gjort det så bra i det siste, så vi er sultne på poeng. Vi fikk en i fleisen og jobbet oss opp igjen, og fikk mer energi. Vi skaper sjanser, så det kommer til slutt, sier Oliver Edvardsen om den lange rekken uten seier.
(Artikkelen fortsetter under):

Gremmes over denne overtidsmissen: – Litt for gammel i ræva

Mot slutten av kampen var det faktisk Stabæk som kjørte mest for en avgjørende scoring. De fikk også en enorm sjanse på overtid, men det endte med ett poeng til hvert av lagene.
– Det kjennes litt flatt ut hele kampen. Jeg vet ikke om vi skal skylde på det, men i kampen på torsdag brukte vi nok mer krefter enn vi måtte. Vi sprudler ikke, slik det har kjentes lettere ut i andre kamper. De har et godt lag og gode spillere og gjør det vanskelig for oss. Men når du har ledelsen to ganger, og særlig på slutten, handler det bare om å kontrollere inn tre poeng og vinne, men slik kan skje, sier Tore Reginiussen til Eurosport.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59