Både for supportere og involverte i og rundt Eliteserien har det den siste uka vært vanskelig å skjønne om lagene faktisk kommer til å få spilt nok før selve ligaen begynner i påsken.
Brann-profil Vegard Forren (33) snakker med Eurosport etter den siste treningskampen til Brann - seieren mot regjerende seriemester Bodø/Glimt - som fort kan bli den siste på en god stund, om ikke regjeringen slipper opp på tiltakene igjen.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
14 TIMER SIDEN
Nå forteller han om hvor mange treningskamper han føler man trenger for å kunne erklære seg klar til dyst når det virkelig gjelder.
– Vi er profesjonelle og forholder oss til situasjonen som gjelder, men vi bør hvert fall ha minst én treningskamp i uka den siste måneden før seriestart.
– Vi er forberedt på at ting snur fort her. Men de kampene tror jeg alle lag er helt avhengige av. Det er de viktigste øktene i en pre-season. Man kan spille så mye 11 mot 11 på trening som man vil, men til syvende og sist er man avhengig av å møte annen motstand og å øve på det man har gjort på trening i en kampsituasjon.
Forren sliter med å se for seg at lagene utsetter hverandre for potensiell smitte i treningskamper.
– Jeg tror ikke det er under disse kampene vi utsetter oss for mest fare. Det som skjer her er nøye planlagt og gjennomtenkt, mener han.

Har uansett trent godt

Skulle det bli dårlig med treningskamper, og seriestarten likevel går som normalt, så er det hele egentlig veldig enkelt for Brann-leiren.
– Da får vi bare fortsette å trene knallhardt fram til det hele starter.
– Jeg håper vi får kjørt ordentlig godt gjennom alle sammen. Vi trener veldig godt, men vi er helt avhengige av å kunne spille treningskamper for å få relasjonene til å sitte ute på en stor elleverbane også.
For 33-åringen er overbevist om at klubben har gjort alt de kan for å ruste seg selv til en ny sesong. Nå mangler bare muligheten til å øve på det mot reelle motstandere.
– Grunnlaget vårt er der. Vi tåler mye og er godt trent, så det får ligge i bunn før vi får utviklet selve spillet vårt. Da er det ikke optimalt at vi ikke vet om vi får spille treningskamper framover.
Fikk du med deg Hellands første intervju?

Helland om Hareide-praten og muligheten til å slå RBK

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
EN DAG SIDEN