• Søndag klokken 20.30: Se Strømsgodset - Vålerenga på Eurosport Norge og Dplay. Få tilgang her.
DRAMMEN (Eurosport.no):
– Det er enda en tøff og spennende motstander. De har gjort det skikkelig godt hittil, de er sterke med ballen og er tydelige på hvordan de vil spille, sier Godset-trener Henrik Pedersen til Eurosport.no.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Godset har et godt tak på Vålerenga på Marienlyst, med bare ett tap på de siste 11 kampene hjemme.
Pedersen er imidlertid klar over at de nå møter et lag i form.
– De er et godt kollektiv, men har også mange dyktige individualister. Vålerenga er et lag som kan presse høyt, men som også kan stå utrolig kompakte og er dyktige på å omstille seg.

Motivert etter Molde-tapet

Statistikken tilsier kanskje at hjemmelaget er favoritter, men drammenserne er i svært dårlig form. Hvis de ikke vinner, vil de faktiske tangere klubbrekorden på seks strake hjemmekamper uten seier i øverste divisjon i en og samme sesong.
Forrige seier kom borte mot Haugesund 16. august. Siden har de spilt seks uavgjorte og gått på to tap.
De var riktignok nærme poeng i 2-3-tapet for Molde forrige serierunde. Pedersen mener de må gjenskape mye av det samme for å vinne søndag.
– Vi merket i Molde at i de periodene vi har høyest intensitet, har vi en sjanse mot de beste. Det handler om å holde den høy over lenger tid, og da jeg mener intensitet både mentalt og fysisk. Vi må være på hele tiden, og det testes vi enda mer på mot de aller beste, sier Pedersen.

– Veldig dyktige når de taper ballen

Han plasserer Vålerenga i kategorien «aller beste».
– Vi må opprettholde intensiteten og holde oss til planen, for de er så komplekse i måten de spiller på. Vi skal vise hvem vi er med vår måte å spille fotball. Vi må ta de neste stegene, både ved press og omstilling, sier Pedersen.
Godset-treneren fortsetter sin analyse:
– Vålerenga er veldig dyktige når de taper ballen, så hvis vi skal få noe fra den kampen, må vi spille med risiko, men óg sikkerhet, for de er dyktige når motstanderen taper ballen. Det er mange spennende sider ved kampen, sier dansken.

Skal spille eget spill

Drammenserne analyserte Vålerenga på torsdag. Ifølge Niklas Gunnarsson, som har spilt for Vålerenga og under VIF-trener Dag-Eilev Fagermo i Odd, venter nye analyser på fredag og lørdag.
– Vi vet at lagene til Dag-Eilev er disiplinerte. De kommer sikkert til å legge seg litt bakpå og være disiplinerte der, så det blir tøft å bryte gjennom, men vi får analysere oss frem til noen gode løsninger, sier Gunnarsson til Eurosport.no
Hovedfokuset er imidlertid på hvordan de selv skal spille.
– Alle vet at vi liker å ha høyt tempo med ballen og løpe mye. Det er ingen tvil om at de fleste lagene som kommer til Marienlyst, kjenner at det er tøft å komme hit. Vi skal spille etter vår filosofi, sier han.

Roser gamlesjefen

Godset-forsvareren forlot Vålerenga i 2016. Han sier at han hadde en fin tid i osloklubben, men at kampen blir som alle andre. Han er imponert over det som foregår i gamleklubben, men ikke særlig overrasket. Grunnen heter Dag-Eilev Fagermo.
– Han er en veldig tydelig trener. Han har hatt så å si samme formasjon i hele perioden han har vært i Eliteserien. Han har de samme prinsippene, og de er ekstremt tydelige. Det er sikkert derfor de fleste sesongene hos alle lagene han har vært i, har vært gode, sier han om gamlesjefen.
Oslogutten Moses Mawa ble på et tidspunkt sterkt koblet til Vålerenga, men den daværende KFUM-spissen endte opp i Strømsgodset.
– Det er kult at de gjør det bra, kanskje på tide. Det har lugget litt, så det er bra for dem, sier Mawa til Eurosport.no.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43