Med hele det faste Molde-forsvaret ute, måtte Erling Moe ty til andre alternativer i kampen mot Strømsgodset søndag. Henry Wingo, Fredrik Sjølstad, Martin Ellingsen og John Kitolano utgjorde den bakre firer og holdt nullen.
– Vi er godt fornøyd. Og når man ser på de forandringene vi har gjort i den perioden vi har vært gjennom også nå, så er jeg ekstremt godt fornøyd. Det er imponerende å se Wingo, Sjølstad, Ellingsen og Kitolano. Fantastisk. Der ser man gutter som har tatt steg og har utviklet seg, så det er kjempe artig. «Kito» for eksempel har jo aldri spilt så mye voksenfotball som han har gjort i den perioden her. Samme med Wingo. Så jeg er godt fornøyd, sa Erling Moe etter kampen søndag, som hadde god grunn til å være fornøyd etter en 4-0-seier over Godset.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Og når vi da krydrer det offensivt med Eirik (Hestad) på det skuddet og noen andre fine mål, så går det ikke an å si noe annet enn at det er en vel blåst bortekamp. Så får vi se frem mot neste, la han til.
– Hvis man hadde sagt i fjor at dere skulle holde nullen, med denne fireren bak, så ville det vært noe man ikke hadde sett for seg?
– Ja, jeg skal være enig i det. Men det er gode spillere vi har, så jeg mente det jeg sa før kamp at jeg ikke er bekymret, men jeg blir glad når jeg får bekreftet det. Ikke minst på deres vegne, så det liker jeg.

– Hadde ikke trodd på det

Fredrik Sjølstad fikk sin første kamp fra start denne sesongen og sammen med Martin Ellingsen utgjorde de to midtforsvaret, en duo som også spilte sammen i Kongsvinger men da på midtbanen. De forteller at sist de spilte sammen i KIL var i 2017 før Ellingsen gikk til Molde.
– Hvis noen hadde sagt til dere da dere var midtbanekompiser på Kongsvinger for noen år siden at dere skulle utgjøre midtforsvaret til regjerende seriemester i Eliteserien, hva hadde du tenkt da?
– Nei, jeg hadde ikke trodd på det da, sa Ellingsen.
– Kompiser og samboere, faktisk, skjøt Sjølstad inn.
– Bodde dere sammen også?
– Ja, dessverre, lo Ellingsen, og Sjølstad la til at de «heldigvis ikke bor sammen nå».
Men på banen har de to fungert fint sammen som Moldes «nye» stopperduo, ifølge Sjølstad.
– Det gikk veldig fint. Oddsen på det (at de spilte sammen som stoppere, red.anm) hadde vært ganske høy før sesongen.
26-åringen har ikke vært med i de første kampene etter at han måtte operere ankelen i april, men har sett Ellingsen vikariere på stopperplassen fra sidelinjen.
– Det har vært imponerende. Ellingsen har jo tatt den rollen med bravur, så det har vært imponerende å se. I dag (søndag) var det en ny konstellasjon, så vi taklet det på en utrolig god måte synes jeg.
Men om han ser for seg å bli stopper permanent, er Ellingsen usikker på:
– Det er vanskelig å si. Jeg liker meg jo best på midtbanen, det er ikke noe tvil om det. Men nå har vi hatt så mye skader at jeg var nødt til å spille der og jeg føler jeg grep den muligheten. Jeg takker gjerne ja til å spille der mer.
Molde ligger kun to poeng bak Bodø/Glimt på topp etter ni spilte kamper. Dermed er det duket for toppkamp på søndag da de tok lagene møtes klokken 18.00. Kampen kan du se på Dplay og TVNorge.
Se hele intervjuet med stopperduoen her:

Tidligere romkamerater utgjorde stopperduoen: – Oddsen på det hadde vært høy før sesongen

UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51