Rosenborg-Bodø/Glimt 1-0
Kristoffer Zachariassen vil trolig være blant de første Eirik Horneland plukker ut på laget denne sesongen. I trøndernes første treningskamp etter koronaviruset fikk den tidligere Sarpsborg 08-spilleren sjansen som høyre indreløper.
Eliteserien
– Jeg er tom for ord. Det er steike irriterende
11 TIMER SIDEN
Det tok kun syv minutter før 26-åringen satte inn kampens eneste scoring.
Samuel Adegbenro lekte seg med Glimt-forsvaret langs venstre side før han kom til innlegg. Der var Zachariassen på et perfekt timet løp inn i boksen og stanget inn 1-0.
– Det var veldig deilig selvfølgelig. Det smaker godt å få sin scoring. Det var deilig å vinne en kamp samtidig som vi klarte å holde nullen. Alt i alt en veldig bra dag på jobb, sier Zachariassen til Eurosport.no.
– Hva synes du om egen prestasjon?
– Det var greit nok. Egentlig som forventet. Det var mye løping og jeg fikk et par sjanser. Jeg kunne fått et par mål til, men alt i alt en helt grei prestasjon, sier han.

Lover løp i boks

Zachariassen håper RBK-fansen kan glede seg til å se tilsvarende «Doff-løp» inn i boksen denne sesongen.
– Det er i hvert fall målsettingen å komme så mye som mulig i boks hver gang det kommer et innlegg. Planen er at jeg skal være inne i boks. Det er da målene kommer, sier han.
– Når vi spiller med tre på midten er det mye enklere å fylle opp i boksen fra indreløper. Planen er selvfølgelig å komme inn i boksen, sier han, og legger til at RBK er i rute.
Rosenborg hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen i løpet av omgangen, men lyktes ikke. Glimt slet med å skape sjanser på trønderne i kampen, men med ti minutter utover igjen traff innbytter Victor Boniface stolpen. Like før slutt hadde Glimt også en dobbeltsjanse med Boniface og Ola Solbakken, men André Hansen reddet begge forsøkene.
RBK og Glimt møtes i 3. serierunde i Eliteserien.

Slapp til unggutter

Kampen fikk etter hvert mer treningskamp-preg over seg. Utover i oppgjøret ble det ikke overraskende gjort mange bytter.
Flere vil legge merke til at Anders Trondsen startet på venstrebacken hos Rosenborg. Dermed kan han være et godt alternativ dersom Birger Meling skulle forsvinne.
Samtidig startet Emil Ceide (18) på høyrekanten i Pål André Hellands fravær, noe som ble varslet av Horneland til Eurosport.no fredag.

Slik stilte lagene

RBKs ellever: André Hansen; Erlend Dahl Reitan, Tore Reginiussen, Gustav Valsvik, Anders Trondsen; Kristoffer Zachariassen, Marius Lundemo, Edvard Tagseth; Emil Konradsen Ceïde, Dino Islamovic, Samuel Adegbenro.
Benken: Faye Lund, Tangvik, Hovland, Meling, Konradsen, Åsen, Holse, Botheim, Tørset Johnsen, Brattbakk
Glimts ellever: Nikita Haikin; Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Høibråten, William Mikalsen; Adan Hussein, Patrick Berg, Ulrik Saltnes; Philip Zinckernagel, Kasper Junker, Jens Petter Hauge
Benken: Victor Boniface, Sondre Fet, Runar Hauge, Isak Amundsen Helstad, Ask Tjærandsen Skau, Ola Solbakken og Sebastian Tounekti.
Eliteserien
«Bortekongen»: – Hva snur det? Thomas Lehne Olsen snur det!
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Avsløres toppscoreren i en liten løgn her?: – Neste!
11 TIMER SIDEN