Rosenborg tilbake på vinnersporet: – Helland er «on fire»

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 25/10/2020 klokken 21:09 GMT+1

To måneder etter at Pål André Helland sist startet en fotballkamp for Rosenborg Ballklub, startet trønderen sin første kamp under Åge Hareide. Den muligheten grep yndlingen med begge hender.

arpsborg 08s Mikael Dyrestam stopper Rosenborgs Pål André Helland

• Se studio oppsummere kveldens Eliteserie-runde i Fotballrunden fra klokken 22:30 på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-2
Det ble derimot ingen målpoeng for Helland i 2-1-seieren over Sarpsborg 08 søndag kveld, til tross for en meget god kamp av høyrekanten. Dino Islamovic og Pa Konate scoret trøndernes mål, mens Jonathan Lindseth satt inn hjemmelagets eneste nettkjenning etter drøye 70 minutter spilt.
Pål André Helland høstet derimot en god dose skryt underveis i kampen.
– Helland er «on fire»! For en start på denne kampen av Helland, ropte Eurosports fotballeksepert Bernt Hulsker etter den første halvtimen i Sarpsborg.

Lindseth: – Vi fortjente å vinne i dag

Høyrekanten selv var fornøyd med å plukke med seg sin første start under Åge Hareide, men innrømmer at han fortsatt har litt å gå på.
– Det gikk helt greit det. Jeg har litt å gå på i dag, men alt i alt synes jeg vi gjennomfører en relativt solid bortekamp. En fortjent seier, sa Helland til Eurosport etter kampen.
Jonathan Lindseth scoret Sarpsborg 08s eneste mål. Han er ikke enig i at Rosenborg fortjente alle tre poengene.
– Jeg synes vi iallfall fortjener ett poeng i dag, absolutt. I dag synes jeg vi er best og vi fortjente å vinne i dag, sa han til Eurosport etter kampslutt.
Se intervjuet med Helland her. Saken fortsetter under videoen.

Startet sin første kamp under Hareide: – Fortsatt litt å gå på

– Hareide har gjort mye riktig

Etter Rosenborgs begredelige forestilling mot Kristiansund i forrige runde, var RBK ute etter å holde tak i kampen om sølvet – spesielt når Molde sikret tre nye poeng på Aker stadion samme kveld.
Rosenborg er fortsatt en het kandidat til sølvet, for de var et helt annet RBK-lag som entret matta i Sarpsborg.
– Åge Hareide har gjort mye riktig på treningsfeltet den siste tiden, det er helt tydelig, fortsatte Bernt Hulsker i Fotball Direkte.
Det ble derimot noen hektiske minutter for Rosenborg på tampen, for Sarpsborg 08 presset trønderne i den avsluttende fasen av kampen. Med sju minutter tillegg, var det et hav av tid for hjemmelaget å sette inn den avgjørende 2-2-scoringen.
Målet kom aldri for sarpingene, og det var omsider de helsvarte fra Trondheim som kunne strekke armene i været for tre nye poeng.