Da Rosenborg tapte 0-1 borte mot Vålerenga mandag, sørget laget samtidig for at de gikk på sitt fjerde strake tap for første gang siden 2005.
– De har en jobb å gjøre. Det første de må gjøre er å stikke fingeren i jorda og innrømme at de ikke er gode nok. Det å si at vi har en sterk stall og store navn, er litt skummelt. Du er ikke bedre enn det du får vist, og akkurat nå er det en gruppe som underpresterer, sier Skammelsrud til Eurosport.no.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
7 TIMER SIDEN
Rosenborg-spillerne var ikke fornøyd med dømmingen i kampen mot Vålerenga, og var ikke redd for å gi beskjed (artikkelen fortsetter under videoen).

Her klikker RBK-spilleren fullstendig i spillertunnelen

– Utypisk RBK

Den tidligere midtbane-giganten, som vant 11 seriemesterskap med RBK, mener det største problemet er den offensive fremgangen.
– Man skaper for lite målsjanser. Da blir man avhengig av å score på de sjansene man har, og det er litt utypisk Rosenborg. I går spilte Rosenborg borte og de ville ha en defensiv tilnærming, det er jo for så vidt greit nok, men jeg savner at man skaper flere sjanser, sier Skammelsrud.
Dersom Åge Hareide ikke plukker poeng i de tre siste kampene, kan også sjansen til å få spille i Europa neste sesong ryke. For å få lov til det må trønderne bli blant de fire beste.
Foreløpig innehar de fjerdeplassen, men Kristiansund ligger bare ett poeng bak, med like mange kamper til gode. I tillegg har Odd, som ligger på syvendeplass, en rekke hengekamper.
– Det er en mental greie, for det forventes at Rosenborg skal spille i Europa. Det er innenfor rekkevidde, men man må vinne de tre siste. Det er ikke noe annet å gjøre enn å stå sammen i stormen og ikke skylde på hverandre, sier Skammelsrud og legger til:
– Et Rosenborg uten Europa vil ikke bare få sportslige konsekvenser, det vil også få økonomiske konsekvenser. Sånn sett er det viktigere for Rosenborg enn for de andre klubbene å få spille i Europa.

Feil fokus

Etter tapet mot Vålerenga, som etter alt å dømme festet grepet om bronsemedaljen med tre poeng mot RBK, handlet det meste om dårlige dommeravgjørelser i Rosenborg-leiren.
– Det blir feil fokus til syvende og sist. Så ser jo jeg også at man har fått veldig mye mot seg, man sier at det jevner seg ut, men det er typisk, hvis du putter alt det negative i en bøtte, så har Rosenborg fått alt. Når du er i siget og får et baklengsmål, tenker du at du skal score to, men når det går dårlig så tenker du at det blir tungt, sier Skammelsrud.
Han tror stallen er god nok til å kunne prestere bedre neste sesong, men mener laget selv må bevise det.
– Det er jo en sjanse for å gjøre det bedre, men vi er 30 poeng bak Bodø/Glimt. Hvis man fortsatt mener at man har den beste stallen i Norge, så må man bevise det. Ting kan snu veldig fort, men ikke av seg selv. Så tror jeg de er glade for at de kan legge ting litt bak seg etter sesongen, sier Skammelsrud.
Sett denne? Åge Hareide var rasende på dommerne allerede i pausen under kampen mot Vålerenga.

Rasende Hareide: – Helt sinnssykt. Jeg er så lei norske dommere

Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Michelsen: – Så jævlig irriterende det vi driver på med
7 TIMER SIDEN