Populære sporter
All sport
Vis alt

Rosenborg kan bli hindret i å hente Skjelbred i sommer

Eirik Fure

Oppdatert 09/04/2020 klokken 14:35 GMT+2

En unormal fotballkalender og en FIFA-anbefaling kan hindre Rosenborg i å hente Per Ciljan Skjelbred denne sommeren. Men det finnes kanskje en trøst.

Skjelbred

Foto: Scanpix

Eurosport.no skrev tirsdag om at FIFA anbefaler at spillerkontrakter som normalt løper ut juni skal vare til fotballsesongen er over.
Per Ciljan Skjelbred faller inn under den kategorien ettersom hans kontrakt går ut med Hertha Berlin 30. juni.

RBKs Skjelbred-problem

RBK-yndlingen er på papiret spilleklar for Rosenborg i 2,5 år fra i sommer. FIFA har enn så lenge kun kommet med en anbefaling om at kontraktene skal forlenges, så det er dermed uvisst hvordan det vil bli håndtert hos de ulike landene.
Overfor Adressa bekrefter Nils Fisketjønn, direktør for konkurranse i NFF, at det kan utsette en overgang.
– Jeg kan ikke utelukke det, men hva som skjer i Europa fremover, er vanskelig å si. Sånn som det er nå, ligger det i hendene på det tyske forbundet, sier Fisketjønn til Adressa.
Han sier det til syvende og sist er et juridisk spørsmål, men understreker at ballen ligger hos det tyske forbundet siden det er de som må frigi spilletillatelsen.
Den gode nyheten for trønderne er at tyskerne ønsker å starte opp Bundesligaen igjen i mai, men om det vil skje vet man naturligvis ikke.
Ifølge New York Times er Bundesliga-sjef Christian Seiferts ønske å fullføre de ni siste serierundene innen utgangen av juni. Seifert gjør det klart at dersom 2019/20-sesongen fullføres, så blir det for tomme tribuner.

Uvisst rundt Lundemo: – Må ha en diskusjon

Dersom Rosenborg ikke skulle få hentet Skjelbred i sommer, kan det hende at de fortsatt får beholde Marius Lundemo. Rosenborg-spillerens kontrakt går ut 31 juli. Overfor Eurosport.no innrømmet han tidligere i uken at han trodde karrieren ville fortsette et annet sted i sommer. Dette var før FIFAs anbefaling.
Eurosport.no la frem eksemplet med Lundemo og Stabæks Ola Brynhildsen (begge har kontrakter som går ut i sommer) for Fisketjønn torsdag, og spurte om de kontraktene tilsvarende vil forlenges som følge av FIFAs anbefaling.
Konkurransedirektøren sier det ikke ennå er avklart, men varsler at de vil ha en diskusjon på hvordan de løser den type saker.
– Dette er en anbefaling fra FIFA om at den forlenges. Vi må ha en diskusjon om hvordan vi håndterer det, sier Fisketjønn til Eurosport.no.
Tidligere i uken sa FIFA-presidenten følgende:
– Selv om våre retningslinjer ikke løser alle problemer, bør de bidra til å gi klarhet og stabilitet. Vi håper dette blir et positivt eksempel på hvordan fotballen kan stå sammen i disse utfordrende tider, sa FIFA-president Gianni Infantino tidligere i uken.
picture

Rosenborg-spissen kaster shortsen i aprilsnarr

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame