Det melder klubben på sin hjemmeside tirsdag. Kontraktsforlengelsen til Eirik Horneland var et av temaene på tirsdagens digitale styremøte. Senere på kvelden ble det klart at klubben har benyttet seg av en opsjon i kontrakten om ett års forlengelse og at Horneland blir med ut 2021.
– Et samlet styre mener Eirik er den rette mannen til å lede Rosenborg videre. Han fikk en vanskelig start i klubben i fjor, men laget har vist en fin utvikling og starten på dette året har vært bra, sier styreleder Ivar Koteng til klubbens hjemmeside.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
9 TIMER SIDEN
Den tidligere Haugesund-treneren, som kom til Rosenborg før forrige sesong, hadde i utgangspunktet en avtale ut 2020.
Selv er treneren glad for tilliten.
– Jeg er glad for tillitserklæringen styret har vist meg, med tanke på å ta ut opsjonen som ligger i avtalen. RBK er en fantastisk klubb, og vi skal sammen klare å ivareta arven og ta oss tilbake til toppen, sier Horneland.
Forrige uke gikk Koteng langt i å hentyde at kontrakten til RBK-trener Eirik Horneland blir forlenget.
Også Eurosport-ekspert Joacim Jonsson sa tidligere denne uken at en forlengelse med Horneland virket som det eneste naturlige å gjøre.
– Situasjonen med korona-viruset har gjort at dette er nærmest den eneste mulige avgjørelsen. Vi vil med stor sannsynlighet få to sesonger som går helt opp i hverandre, og å bytte trener etter inneværende sesong vil være en vanskelig avgjørelse.
Det første året på Lerkendal ble tøft for Hornelands RBK, og gjentatte ganger måtte han svare på om han mente han var rett mann til å snu skuta. Trønderne sikret til slutt bronsen i Eliteserien på bedre målforskjell enn Odd.
Det er uvisst når Eliteserien vil starte opp igjen. I forrige uke besluttet regjeringen at ingen store idrettsarrangementer kan arrangeres før 15. juni.
(Eurosport.no/©NTB)
Se hva Horneland sa om sin egen posisjon i desember i fjor:
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25