Rosenborg: Formasjon 4-3-3
Trolig lagoppstilling:A.HansenV. E. Hedenstad – T.Reginiussen – E.Hovland – B.MelingA.Konradsen – A.Trondsen – K.ZachariassenP-A.Helland – D.Islamovic - S.Adegbenro
Joacims blogg
Vurderer de beste Bosman-spillerne: – Et under at han ikke er i utlandet
23/11/2021 PÅ 15:49
Keeper - 5:Hansen var litt svakere i fjor, men er fortsatt en keeper av ypperste klasse og en av Eliteseriens aller beste spillere. Han har vært som en levende vegg for RBK de siste sesongene og er en nøkkelspiller i trøndernes jakt på å seriegull. Julian Faye Lund vil fungere som backup, men Hansen er den ubestridte førstekeeperen.
Forsvar - 5:Tore Reginiussen er still going strong og nøkkelspiller i denne lagdelen. Ved sin side får han trolig med seg fjorårets makker, Even Hovland, men kampen mellom han og Gustav Valsvik er jevnere enn på lenge. Hovland har ikke råd med mange feilsteg denne sesongen, før Valsvik er inne. Stopperparet holder nivået i Eliteserien, men jeg skulle gjerne sett en oppgradering med tanke på å ta ytterligere et steg. Vegar Eggen Hedenstad har fått Dahl Reitan som utfordrer denne sesongen, men jeg tviler sterkt på at det blir noen forandring på denne plassen. Uansett er Rosenborg bedre besatt på backposisjonen i år enn i fjor. Venstreback Birger Meling hadde for han å være en middels sesong i 2019, men er normalt seriens beste back. Han har ingen naturlige utfordrere i sin posisjon, men unge Edvard Tagseth kan også være en nødløsning der.
Midtbane - 5:Mike Jensen er solgt og til tross for at han de siste årene har vært en av seriens beste spillere, tror jeg det salget gjør godt for trønderne. Hans sult var ikke like stor lengre og da mener jeg at han hadde blitt mer en belastning enn en ressurs for Horneland. Kristoffer Zachariassen er den perfekte erstatter og er for meg en oppgradering i den posisjonen. ”Doff” har også sett meget bra ut i vinter.
Per Ciljan Skjelbreds inntreden er selvsagt monumental, men han kommer ikke før til sommeren og det bekymrer meg litt. Jeg er redd for at gullet kan være ute av rekkevidde før hans inntreden i laget. RBK har ingen naturlig erstatter der. Marius Lundemo har fungert greit, men er skadeplaget. Anders Trondsen tror jeg blir Hornelands valg i den posisjonen, men han fungerer heller ikke optimalt der. Trondsen er som best da han ikke er helt låst og det blir han fort i en dyp sentral rolle. Anders Konradsen er en annen midtbanespiller som er en del skadet. Når han er frisk over tid, er han en klassespiller i Eliteserien, men skadene gjør hele situasjonen usikker. Gjermund Åsen er udefinerbar i 4-3-3 formasjonen. Han er ingen typisk kant og passer heller ikke helt inn som midtbanespiller i måten Horneland spiller. Jeg mener Åsen er best i en klassisk 10er, eller en rolle der han får operere med stor frihet. Han burde ha skiftet klubb i dette vinduet med tanke på spilletid.
Unge Edvard Tagseth har fått mange sjanser i vinter og er en spillertype Horneland elsker. Mikael Tørset Johnsen er en annen ung talentfull trønder, men jeg tror konkurransen blir for tøff i 2020. Midtbanen er i utgangspunktet mer enn god nok med mange gode fotballspillere, men spørsmålstegnene er flere. Mange av spillerne er skadeutsatte og så sliter dem med å finne den sentrale midtbanespilleren som på mange måter er nøkkelen for at dette laget skal fungere optimalt.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Horneland forteller: Derfor blir RBKs pre-season bedre i år

Angrep - 4:53 mål i 2019 var 19 mindre enn gullvinner Molde og 11 færre enn sølvvinner Glimt. Skal RBK ha ambisjoner om gullkamp må målproduksjonen opp. Angrepsspillet var idefattig og lettlest hele forrige sesong. Laget har hentet inn Dino Islamovic som er bedre relasjonelt og en skarpere avslutter enn Søderlund, men han må bli satt opp av sine medspillere. Islamovic kan gjøre lite på egen hånd. Bak han har RBK per i dag Botheim, men jeg mistenker at vi får se en ny RBK-spiss før vinduet stenger. På høyrekanten har igjen Pål André Helland vist at han er tilbake og har produsert poeng i hele vinter. Han vil konkurrere med nye Carlo Holse, men det vil sjokkere meg om dansken klarer å danke ut publikumsyndlingen. På den andre siden virker det som Horneland ønsker å spille med Emil Konradsen Ceid, unggutten har fått mye ros i vinter. Adegbenro er kanskje klubbens største salgsobjekt sammen med Erling, men han er mye skadd og det gjør hele hans situasjon usikker.
Treneren - 3: Eirik HornelandJeg skrev følgende i fjorårets utgave av denne analysen:
«Det er to spørsmål rundt Horneland. Det ene er om han klarer å underholde? Nå er det ikke lengre nok med stram struktur og en enkel angrepsfotball. Hjemme på Lerkendal må også RBK vinne med stil. Det andre store spørsmålet er om han er god nok til å rekruttere nye spillere?»
Svaret på disse spørsmålene ble et nei. Det gjør også at Horneland har et enormt press på seg den kommende sesongen. Han må levere fra første spark og når man da også vet at seriestarten er meget tøff, skjønner de fleste at dette er Eliteseriens mest utsatte mann. Vi må få se et RBK som har et helt annet flyt i spillet og at dem fremfor alt får en gjenkjennelig spillestil igjen.
Nøkkelspilleren: Tore ReginiussenDet blir en 34-åring med en litt brokete skadehistorikk som er selve nøkkelen for at RBK skal kjempe om gullet. Han er den klare hærføreren og hans ærgjerrighet til å forsvare egen boks er avgjørende i en bakre firer som ellers er ruskete defensivt.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Opplever stor forskjell fra Sverige: – Vi trener mye, mye hardere

Gjennombruddet: Edvard TagsethDen unge trønderen passer perfekt inn i måten Horneland ønsker å spille fotball på. Han har en enorm løpskapasitet, flytter beina fort og vil fungere godt i press-spillet. Til tross for stor konkurranse på indreløperplassen tror jeg Tagseth vil få sine muligheter og med sin energiske stil og trønderske opphav, blir han fort en publikumsfavoritt.
Salgsobjektet: Birger MelingVar nære å bli solgt allerede i dette vinduet. Kvalifiserer Norge seg til EM har han også en solid sjanse å spille seg inn på elleveren, og da er han vekk til sommeren.
Undervurdert: Vegar Eggen HedenstadDet er få spillere i RBK som er undervurderte, men kanskje får Vegar Eggen Hedenstad litt for mye tyn. Etter å ha vært svak i 2018, reiste han seg forrige sesong og leverte bedre enn sin mer profilerte makker på den andre siden. Han var jevnt god og 8 målpoeng er også fullt godkjent for en back å være. Han har i tillegg litt x-faktor i en meget god høyrefot.
Drømmespilleren: Ole SelnæsDrømmen som ikke er helt urealistisk. Kinesiske ligaen er utsatt og Selnæs har fått lov å snakke med andre. Et utlån frem til sommeren som er med og sikrer Selnæs spilletid på landslaget, kan bli en realitet. Det vil også bety at RBK fyller Lerkendal fra start av og kjemper om gullet.
X-faktoren: Kristoffer ZachariassenBergenserens press-spill og evne til å komme på de dype løpene inn i offensiv boks vil gjøre RBK vanskeligere å spille mot.
Hvilken spiller vil skape de største overskriftene: Pål André Helland
Frittalende Helland er en av seriens aller største profiler og etter en sesong i skyggen der han også ble lagt bånd på i media, tror jeg RBK åpner opp i 2020. Da er bordet dekket for Helland og her tror jeg gullkornene kommer på løpende bånd.
Overgangsvinduet:
Zachariassen og Skjelbred er to av de aller beste signeringene i Eliteserien denne vinteren. Det er overgangsarbeid av ypperste klasse. Dino Islamovic er en annen spiller RBK fulgt over tid og han har vist at han vil gjøre en god jobb for RBK, spørsmålet er om det er nok. Han er god relasjonelt og god avslutter, men til forskjell fra erkerival Moldes spiss, Leke James, har han ikke samme evne til å urette ting på egen hånd. For å kunne kalle dette vinduet helt vellykket, mangler jeg en stopper. Carlo Holse er jeg veldig usikker på og det vil overraske meg om det viser seg at han er god nok å løfte RBK.
Sesongen:
Det vil ikke være akseptert fra Lerkendal-publikummet med en ny sesong som i fjor. I år må RBK være med fra første serierunde og mye av sesongen defineres i løpet av april, da fem av de aller tøffeste motstanderne står på motsatt banehalvdel. Det er naturligvis fantastisk at Ciljan kommer hjem, men samtidig tror jeg at det faktumet at han kommer hjem i sommer er med på å gjøre at RBK ikke kjemper om gullet denne sesongen heller og får ta til takke med den bitre sølvmedaljen. Jeg mistenker at Molde er for mange poeng foran før Ciljan har ankommet og spilt seg inn i RBK-systemet.
Joacims blogg
Karakter på spillerne: Han begynner snart å nærme seg landslagstroppen
27/10/2021 PÅ 12:11
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
20/09/2021 PÅ 18:00