Fotball
Eliteserien

Røper hva som skjedde da Drogba plutselig banket på døren

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Bolly

Foto: Scanpix

AvEirik Fure | Jonas Bergh-Johnsen
29/03/2020 på 19:20 | Oppdatert 29/03/2020 på 19:26

Moldes Mathis Bolly (29) mener han burde gjort ting annerledes da han vraket det norske landslaget til fordel for et stjernespekket Elfenbenskysten. Rundt ett år etter avgjørelsen banket det på døren hans. Der stod Didier Drogba.

  • Gjenopplev OL, «Kampene vi husker» fra Eliteserien og store tennisøyeblikk på Dplay: Se vårt sendeskjema

Tilbake i 2013 hadde en da 22 år gammel Bolly et luksusproblem. Den nåværende Molde-spilleren var ønsket av både Norges og Elfenbenskystens landslag.

Eliteserien

Viking-keeper tar pause fra fotballen

FOR 4 TIMAR SIDAN

Allerede tidlig det året, da han dro til tysk fotball, la Elfenbenskysten inn en forespørsel om det var aktuelt med landslagsspill.

– For meg var det ikke så aktuelt da. Det var spennende, men ikke så aktuelt, sier Bolly i Eurosports Indre bane-vodcast.

Dermed tydet mye på at det kunne bli det norske flagget på hans bryst, men det skulle raskt endre seg.

«Elefantene» fortsatte nemlig å holde kontakten med Bolly og hovedtreneren dukket også opp på noen av kampene til Oslo-gutten i Tyskland.

– Vi hadde en ny dialog mot slutten av sesongen. Etter å ha sagt nei hadde jeg tenkt mye på det, og følte det var en feil avgjørelse. Det var en barndomsdrøm å spille for Elfenbenskysten, så jeg bestemte meg for å takke ja til det i stedet for å bli med U21 til Israel.

Angrer på måten det skjedde: – Kom litt som et sjokk

Det betydde at han takket nei til å delta i U21-EM med de norske gutta. Måten han kunngjorde det på var neppe den mest elegante.

– Jeg hadde ikke informert landslagsledelsen i Norge om det, selv om jeg hadde en tett dialog med Skullerud under oppholdet mitt i Tyskland. Han var veldig flink til å følge meg opp. Det kom litt som et sjokk for han da jeg ringte etter jeg hadde tatt den avgjørelsen. Det angrer jeg selvfølgelig litt på – at jeg ikke gjorde det på noen annen måte eller informerte han underveis, erkjenner Bolly.

Tor Ole Skullerud jobber i dag som fotballekspert for Eurosport og Bolly er glad for at de i etterkant har snakket sammen flere ganger og setter pris på at den tidligere landslagstreneren på ingen måte bærer nag.

Det hører med til historien at de norske U21-gutta tok bronse i Israel, men løsningen ble ikke så verst for Bolly heller. Lynvingen sluttet seg til Elfenbenskystens A-lag hvor han blant annet fikk oppleve å spille VM-kvalifiseringskamp mot Gambia.

Dermed kom A-landslagsdebuten og det var ingen vei tilbake. Faktisk var det bare starten på eventyret for Bolly.

Oslo-gutten fikk beskjed om at han skulle være med til VM i Brasil, til tross for at spilletiden i Fortuna Düsseldorf var begrenset, og ble en del av en mildt sagt stjernespekket tropp med blant andre kaptein Yaya Touré.

Fikk Drogba-besøk på rommet

Høydepunktet kom da han fikk et innhopp mot Colombia i den andre gruppespillskampen i 2014. De to andre innbytterne for Elfensbenskysten? Den tidligere Chelsea-duoen Salomon Kalou og Didier Drogba.

Og nettopp Drogba skulle vise seg å dukke opp uanmeldt utenfor hotellrommet til Bolly en dag.

– Jeg husker en gang jeg var på rommet mitt, så banket det på, så stod Drogba der og bare ut av det blå spurte: «Har du Nike-kontrakt?»

Jeg sa «nei», så sa han bare: «Okei, bli med ned».

Sammen tuslet de ned og møtte personen som var ansvarlig for Nike i Afrika.

– Så sa Drogba: «Han er ny på laget. Han skal ha kontrakt.»

– Så jeg signerte Nike-kontrakt der nede, humrer Bolly når han tenker tilbake på episoden.

Molde-spilleren roser Drogba for at ivorianeren var veldig flink til å snakke med de yngre, fremstod som ydmyk og bidro med alt.

Fikk kritikk: – Merket at jeg ikke var norsk

Det var ikke utelukkende god respons på at Bolly ble tatt ut til VM-troppen. Blant annet ble en spiller som Seydou Doumbia vraket fra troppen. Derfor ble det en liten snakkis i Elfenbenskysten at «ukjente» Bolly ble med.

Også reaksjonene i Norge fikk han merke.

– Jeg merket at jeg plutselig ikke var en norsk spiller lenger, jeg forstår hvorfor det er sånn. Jeg merket at folk ikke synes den avgjørelsen var så kul. Jeg hadde ikke forventet den negative tilbakemeldingen fra folk generelt i Norge, sier han.

Heldigvis ble han godt tatt imot i den ivorianske troppen. Riktignok måtte han ved første samling gjøre det vanlige ritualet når du er ny: Synge og danse.

– Jeg gjorde en veldig morsom dans. De lo seg ihjel av den. Det hjalp både meg og de andre med å åpne seg mye mer. I tillegg til at jeg viste at jeg kunne spille fotball, så ga det meg respekten jeg trengte. Det gikk bare bra derfra, sier han.

Indre bane i karantene: Inge André Olsens elleville historier fra 22 år i Stabæk

01:20:07

Eliteserien

Start-spillerne tar lønnskutt frem til 1. september

FOR 5 TIMAR SIDAN
Eliteserien

– Jeg har ingen vonde ord å si om Vegard

FOR 7 TIMAR SIDAN
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Eliteserien

Fikk gjennomslag hos FIFA: Slik blir overgangsvinduet

FOR 23 MINUTT SIDAN

Siste videoer

Eliteserien

Molde-sjefen om Forren: – En spiller vi er veldig glad i

00:05:49

Mest populært

Eliteserien

Molde-sjefen om Forren: – En spiller vi er veldig glad i

I GÅR PÅ 10:17